Societat 27/10/2016

El "dic de contenció" del Govern perquè els toros no tornin a Catalunya

El conseller de Territori diu que les normatives vigents a Catalunya són suficients per evitar-ho

Montse Riart
1 min
El conseller de Territori, Josep Rull, amb el degà de l'ICAB, Oriol Rusca, i la presidenta de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals, Marta Oranich

BarcelonaEl conseller de Territori, Josep Rull, ha assegurat aquest dijous que les lleis i normatives que ja hi ha vigents a Catalunya són "suficients" per fer de "dic de contenció" perquè els toros no tornin a Catalunya, després que el Tribunal Constitucional hagi tombat la prohibició catalana. Rull ha fet aquestes declaracions en l'obertura de la Primera Trobada de Comissions i Seccions de Protecció dels Drets dels Animals al Col·legi d'Advocats de Barcelona.

Segons el Govern, n'hi ha prou de "sobreposar" diferents legislacions i normatives ja existents a Catalunya perquè a la pràctica no es puguin tornar a celebrar corrides. Rull ha mencionat la llei catalana d'espectacles, la de sanitat pública i fins i tot la llei de defensa dels infants, així com altres normatives com ara la de benestar animal o l'ordenança de l'Ajuntament de Barcelona.

En converses amb Balañà

El conseller de Territori també ha insistit que l'únic escenari on ara mateix es podrien reeditar les corrides és la plaça de toros de la Monumental de Barcelona. Rull ha explicat que estan parlant amb el seu propietari, el Grup Balañà, per saber quines intencions tenen per a l'espai, que fa 5 anys que està tancat.

Tot i així, Rull posa en dubte que l'empresa tingui intencions reals de reobrir la Monumental: "És molt més rendible fer-hi espectacles culturals, o de circ sense animals que no pas fer-hi toros", ha raonat. Segons Rull, els toros "no són una qüestió identitària", sinó un tema "de valors".

El degà del Col·legi d'Advocats de Barcelona, Oriol Rusca, ha donat suport a la Generalitat i ha explicat que la institució no només té una postura "tècnica", sinó també "política de defensa dels valors de protecció dels éssers vius".

stats