Societat 27/02/2017

Llibertat amb càrrecs per a l'amo de l'escopeta amb què es va cometre el crim dels agents rurals

L'home ha declarat que es va descuidar l'arma dos dies abans dels fets al cotxe de l'autor confés del doble homicidi

Acn
2 min
Roba del caçador detingut i l'escopeta amb què presumptament hauria matat dos agents rurals, a Aspa.

LleidaEl titular de l'arma amb què es va cometre el crim d'Aspa contra dos agents rurals ha declarat aquest dilluns davant del jutge que es va descuidar l'escopeta al vehicle de l'autor confés del doble homicidi. Tots dos havien anat junts a un vedat de caça, ha explicat l'home davant del jutge d'instrucció número 4 de Lleida.

Ha relatat que quan se'n va adonar, passada una mitja hora, li va trucar per telèfon diversos cops i li va enviar missatges de WhatsApp per reclamar-li l'escopeta, però el seu company no va accedir a aquesta petició, segons ha dit.

Ha reconegut que no va pagar res a l'autor confés del crim després que aquest li cedís l'escopeta i que era coneixedor que el seu company no disposava de la llicència d'armes necessària per seguir-la tenint. L'advocat d'aquest ha remarcat que va deixar l'arma al vehicle de "forma inconscient"

El caçador homicida: "M'he posat molt nerviós"

Segons l'advocat de les famílies dels dos agents rurals morts, Pau Simarro, la declaració del titular de l'arma ha estat "confusa" a l'hora d'explicar per què va posar l'escopeta al seu nom –juntament amb altres dues armes–, i ho ha atribuït a una voluntat "d'intentar encobrir" l'autor confés dels fets.

Després de declarar, el titular de l'arma ha quedat en llibertat amb càrrecs com a presumpte cooperador necessari en un delicte de tinença il·lícita d'armes. La Guàrdia Civil li ha imposat una sanció i li ha retirat totes les armes que tenia al seu nom.

Aquest dilluns també han declarat dos testimonis que es trobaven caçant al mateix vedat d'Aspa el dia dels fets. Els testimonis han declarat que estaven caçant de forma "casual" i que no coneixien el grup de caçadors més enllà de les xarxes socials.

Un d'aquests testimonis assegura que, abans que Ismael Rodríguez matés els agents rurals, va parlar amb ell i amb un jove que l'acompanyava. Aquesta declaració ha fet pensar a l'advocat de les famílies de les víctimes que Ismael Rodríguez no estava sol quan va cometre l'homicidi.

stats