Societat 13/02/2017

El caçador homicida de dos agents rurals al 112: "No em diguis per què, però m'he posat molt nerviós"

Les famílies de les víctimes es plantegen reclamar a la Generalitat 400.000 euros

Ara
2 min
Roba del caçador detingut i l'escopeta amb què presumptament hauria matat dos agents rurals, a Aspa.

BarcelonaEl caçador amb el permís d'armes caducat que va matar dos agents rurals en un vedat d'Aspa a finals de gener va confessar el doble homicidi en una trucada al telèfon d'emergències 112, i l'ARA hi ha tingut accés: "No em diguis per què, però m'he posat molt nerviós", va explicar l'home a la persona que l'atenia a l'altra banda del telèfon. La trucada es va produir 45 minuts després del doble crim, segons ha explicat aquest dilluns l'advocat de les famílies de les víctimes, Pau Simarro.

Segons els fragments als quals ha tingut accés l'ARA, a l'inici de la trucada, el caçador no explica exactament què ha passat:

Ismael R.: Mira, estava caçant i han vingut els dos agents rurals, i no em diguis per què, però mira, m'he posat molt nerviós i... [es fa un silenci]

112: I se n'ha anat vostè?

Ismael R.: No, no segueixo aquí

112: Ells són aquí?

Ismael R.: Ells no, ells... Com l'hi puc dir?

A mesura que la conversa va avançant, el doble homicida confessa el crim:

112: On són els agents?

Ismael R.: Eh, com l'hi explico?

112: Han tingut algun accident, estan ferits?

Ismael R.: Estan morts, tots dos.

112: D'acord, ha sigut vostè?

Ismael R.: Sí, he sigut jo.

Llavors el 112 desvia la trucada als Mossos d'Esquadra.

Les famílies dels agents reclamaran 400.000 euros a la Generalitat

Les famílies de les víctimes reclamaran a la Generalitat prop de 400.000 euros, segons ha explicat a l'ACN el seu advocat, Pau Simarro. En els propers dies engegaran un procés patrimonial contra el Govern per un suposat delicte contra la seguretat dels treballadors. Abans del doble crim, els agents que feien els controls de caça no portaven cap sistema de protecció. Després de l'homicidi, es va acordar que anessin amb armilles antibales i elements de defensa, a l'espera que es desenvolupi el reglament definitiu d'armes del cos, que està pendent des del 2003.

Simarro considera que les dues víctimes anaven a "pit descobert" i estaven indefenses respecte del seu agressor. Recorda que abans del doble homicidi, el cos ja havia fet públiques una ''sèrie de denúncies'' d'agents rurals que asseguren haver patit amenaces per part de caçadors.

Aquest dilluns, els quatre companys que aquell dia van anar a caçar amb el doble homicida han declarat davant del jutjat de Lleida que porta el cas com a testimonis. L'advocat de les famílies de les víctimes, Pau Simarro, sospita que l'investigat va voler fugir del vedat de caça després de matar els agents. Assegura que un dels companys del caçador va explicar a la policia quan va declarar que el caçador li va dir "marxem, marxem". Simarro també ha denunciat en declaracions a l'ACN que l'home va trigar tres quarts d'hora a avisar els serveis d'emergències.

Els companys del caçador han explicat al jutjat que no van presenciar els fets, segons ha explicat l'advocada del doble homicida, Montse Torres, que nega que el seu client volgués fugir en cap moment. Simarro apunta a incongruències en la declaració dels testimonis i considera que ho fan per "amagar" alguna cosa.

stats