COOPERACIÓ
Societat 04/05/2013

Llorens bromeja amb la seva marxa de Cooperació

Ara
2 min

BarcelonaDiversos partits de l'oposició van demanar ahir la dimissió del director general de Co-operació al Desenvolupament de la Generalitat, Carles Llorens, durant la seva compareixença davant la comissió d'Acció Exterior, Unió Europa i Cooperació del Parlament, per donar explicacions sobre els impagaments a les ONG. En aquesta intervenció, Llorens va reconèixer un deute de 14 milions d'euros corresponents als anys 2011, 2012 i 2013 amb les entitats, després que dimarts es fes un pagament de 2,5 milions corresponents als deutes anteriors al 2011.

El màxim responsable de cooperació del Govern va tornar a justificar aquests impagaments per "la situació de les finances de la Generalitat" i va insistir que no pot donar un calendari de pagament perquè si ho fes "estaria enganyant", ja que el termini en què es podrà pagar "no el sap ni el conseller d'Economia". Llorens també va recordar que la situació actual és conseqüència de la "bomba de rellotgeria" que li va deixar el tripartit, en firmar uns convenis per tres anys just abans d'abandonar la Generalitat.

La diputada d'ICV-EUiA Sara Vilà i el diputat de la CUP Quim Arrufat es van sumar a la petició de dimissió que van fer a Llorens els representants de les ONG en l'última reunió del Consell de Cooperació de la Generalitat. Després que el director general responsabilitzés el govern espanyol de la disminució de les polítiques de cooperació de la Generalitat, el diputat del PP Fernando Sánchez també va suggerir a Llorens que dimiteixi. El diputat de Ciutadans José María Espejo també va criticar aquest argument.

Tot i descartar una vegada més la possibilitat de presentar la dimissió, igual que ja va fer l'endemà de la petició dels representants de les ONG, Llorens va afegir que és conscient que no pot estar "gaire temps" en el càrrec tant per l'"oxigenació" del sector com per la seva pròpia. "En un termini prudencial tindran un altre director general per cremar", va dir.

stats