Societat 09/11/2020

Un home assassina la seva parella a Lloret i s'entrega a la policia hores després

L'home confessa que l'ha estrangulat. Aquesta és l'onzena víctima mortal d'aquest any a Catalunya per violència masclista

Ara
2 min
La furgoneta de la funerària arribant al bloc de pisos de Lloret de Mar on ha passat el crim

GironaUn home s'ha presentat aquest dilluns a la comissaria de la policia local de Lloret de Mar i ha confessat que havia assassinat la seva parella. L'home, de 51 anys, s'ha entregat passades les nou del matí i ha quedat detingut. Els agents de l'àrea d'investigació criminal dels Mossos d'Esquadra han assumit la investigació i s'han desplaçat al pis de la parella, situat a l'avinguda Magnòlia de Lloret. Allà han localitzat el cadàver de la dona amb signes de violència. Segons fonts pròximes al cas, l'home ha manifestat que l'ha estrangulat.

Al llarg del matí els agents han inspeccionat l'habitatge, han recollit proves i després han traslladat el detingut al bloc de pisos per fer la reconstrucció del crim. Ha sigut llavors quan l'home ha assegurat que va escanyar la dona entre les nou i quarts de deu de la nit d'aquest diumenge. La víctima, segons el relat de l'arrestat, li va retreure una infidelitat i li hauria mostrat un ganivet dient que el mataria. En aquest moment l'autor confés la va estrangular fins que va acabar amb la seva vida. Però fonts pròximes al cas han apuntat que el domicili estava endreçat i que l'home no presenta cap marca o lesió que acrediti una discussió acalorada.

El detingut ha explicat que, després de cometre l'assassinat, va plantejar suïcidar-se i que també va escriure una carta als fills de la víctima, que viuen a Bèlgica. Finalment l'home ha decidit entregar-se quan ja havien passat unes 12 hores del crim. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha informat que no consten als jutjats de violència antecedents de la parella, tots dos de nacionalitat belga i que feia anys que vivien a Lloret. Segons el recompte de l'Institut Català de les Dones (ICD), que inclou totes les dones assassinades per homes en l'àmbit de la parella, en el familiar i en el comunitari, aquesta és l'onzena víctima mortal d'aquest any.

Minut de silenci a Lloret

L'Ajuntament de Lloret de Mar ha condemnat l'assassinat i ha convocat un minut de silenci aquesta tarda a la plaça de la Vila. L'alcalde, Jaume Dulsat, ha avançat que el consistori es personarà com a acusació popular en el cas i ha afegit que posaran "totes les barreres" per evitar "una nova situació de violència masclista". En nom del Govern, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha condemnat "la mort de la dona a mans de la seva parella a Lloret". També ha volgut "fer arribar l'escalf" als familiars i amics de la víctima.

stats