Societat 08/02/2018

El Llum BCN es trasllada al Poblenou i duplica les instal·lacions artístiques

La setena edició del festival multiplica per 2,5 el pressupost de l'anterior

Paula Paño
2 min
El Llum Bcn es trasllada al Poblenou i duplica les instal·lacions artístiques

BarcelonaEl festival Llum BCN es trasllada aquest any de Ciutat Vella al Poblenou i duplica el nombre d’instal·lacions i espectacles respecte a l’edició anterior. El reforç del festival, que se celebra els dies 16, 17 i 18 de febrer, també es nota en el pressupost que multiplica per 2,5 el de l’any anterior i se situa a l’entorn del milió d’euros –un 40% d’aquesta quantitat prové de la recaptació de la taxa turística–.

Els responsables de l’organització han volgut apostar fort aquest any i rellançar el festival per fer-lo créixer. El canvi d’ubicació és a causa de l’afluència massiva de gent: “Ciutat Vella també ens condicionava molt. Són espais petits i la gent havia de fer molta cua; ara, amb el nou emplaçament del Poblenou, volem que sigui tot més espaiós perquè la gent se senti més a gust”, va justificar ahir en roda de premsa Valentí Oviedo, gerent de l’Institut de Cultura de Barcelona (Icub).

Des de l’organització asseguren que, malgrat el canvi d’ubicació, no canvien la seva essència: “El Llum BCN segueix apostant per l’experimentació, la innovació i la coordinació de llum, disseny i arquitectura”.

L’espai d’aquest any ocupa quatre hectàrees i té un recorregut de quatre quilòmetres, que anirà des de la plaça de les Glòries –Museu del Disseny– fins al carrer Pujades. El festival recull una cinquantena de muntatges entre instal·lacions, espectacles, parets mitgeres i espais transformats.

L’artista convidada d’enguany és la videoartista i creadora quebequesa Monique Savoie, una de les fundadores de la Société des Arts Technologiques de Mont-real, entitat líder en art i noves tecnologies.

Estudiants i públic familiar

Seguint amb la seva filosofia, el Llum BCN vol ser el festival que aplega artistes nacionals i internacionals amb estudiants d’escoles d’art i disseny de la ciutat. És per això que aquesta edició duplicarà el nombre d’instal·lacions arribant a un total de 47. D’aquestes 14 estan fetes per estudiants d’art i disseny de la ciutat que s’han encarregat de transformar espais urbans jugant amb la llum. Des de l’organització creuen que aquesta oportunitat és una finestra al mercat laboral per a molts dels estudiants.

Una altra de les novetats és el nou espai familiar, que comptarà amb sis espectacles interactius per a nens a partir de 8 anys. D’aquesta manera, el festival vol apropar-se el màxim possible a totes les edats. Del total de pressupost destinat al festival Llum BCN, un 40% provenen de l’Icub; un 40%, de diners recaptats amb la taxa turística, i un 20%, de patrocinadors.

El festival se celebrarà divendres i dissabte de la setmana vinent de les set de la tarda a les dotze de la nit i el diumenge de les set de la tarda a les onze de la nit. Através de l’apli mòbil de Llum BCN, es podrà seguir el recorregut proposat per l’organització i reconèixer cada espectacle amb el que es vagi trobant.

stats