SOCIETAT
Societat 02/06/2011

L'OMS alerta que el bacteri dels cogombres és una varietat nova i mortal

La nova varietat és una soca mutant de dos bacteris amb gens letals. Els experts han descartat que la soca provingui dels conreus espanyols i continuen investigant l'origen del brot infecciós que ja ha matat 18 persones

Redacció
1 min
El bacteri 'Escherichia coli', en una fotografia feta amb microscopi / REUTERS

BarcelonaL'Organització Mundial de la Salut (OMS) alerta que el bacteri Escherichia coli present als cogombres i que ja ha provocat 18 morts a deu països europeus és una varietat nova i mortal, sorgida de la mutació de dos bacteris amb gens mortals. L'OMS destaca que “es desconeix l'origen” de la nova varietat, que “mai abans havia sigut detectada per la comunitat mèdica”. Un cop descartat que els cogombres espanyols siguin la font de la infecció, l'OMS reconeix que les nombroses investigacions que continuen investigant l'origen del brot no han tingut èxit fins ara i la font de la infecció continua sent un misteri.

L'experta en seguretat alimentària de l'OMS Hilde Kruse ha explicat que la nova varietat "és una soca única que mai abans s'havia aïllat en pacients". Kruse ha afegit que la soca nova té "diverses característiques que la fan més virulenta i que produeixi més toxines", i ha dit que és comú que els bacteris evolucionin genèticament. A banda dels 18 morts, l'OMS també alerta que “hi ha un gran nombre de pacients encara hospitalitzats”. Molts d'ells estan rebent cures intensives que inclouen la diàlisi. “Tots els casos, tret de dos, afecten gent que fa poc ha visitat el nord d'Alemanya o, en alguns casos, han tingut contacte amb un visitant de la zona”, informa l'OMS.

stats