Societat 18/10/2013

Denuncien l'existència d'anuncis de venda d'òrgans en un portal web

L'Organització Nacional de Trasplantaments ha donat a conèixer a la Guàrdia Civil la presència d'anuncis d'òrgans al portal 'milanuncios.com'

Europa Press
2 min
Imatge del portal d'anuncis milanuncios.com./ ARA

MadridL'Organització Nacional de Trasplantaments ha posat en coneixement de la brigada de delictes telemàtics de la Guàrdia Civil l'existència de "diferents anuncis" de venda d'òrgans al portal web 'milanuncios.com'.

Fonts de l'organització han explicat aquest divendres que requeriran al portal la retirada dels anuncis i que "en cas que no els treguin es presentarà una denúncia contra el responsable del portal".

L'ONT ha recordat "l'obligatorietat legal de l'administració d'actuar davant d'un delicte" i ha subratllat la necessitat de mantenir la política de "tolerància zero amb el tràfic d'òrgans". La venda, anunci i promoció d'òrgans és un delicte tipificat en el Codi Penal i contempla penes de fins a 12 anys de presó.

El portal facilitarà l'eliminació dels anuncis

El fundador del portal web d'anuncis ha anunciat poques hores després de fer-se pública la denúncia que oferiran a l'ONT un accés directe als anuncis de la web perquè l'organització pugui eliminar els que publicitin la compra i venda d'òrgans.

El responsable de la web ha assegurat que ja han eliminat alguns anuncis i ha assenyalat que espera que en les pròximes hores hagin quedat tots esborrats. Segons ha explicat el fundador, la Guàrdia Civil també té accés directe als anuncis per poder esborrar aquells que tinguin continguts delictius.

60.000 euros per un tros de fetge

'Milanuncios.com' és un tauler d'anuncis classificats on es publiquen, segons la web, uns 85.000 anuncis gratuïts al dia.

Segons ha pogut comprovar Europa Press, ens els últims cent dies han aparegut al portal una desena d'anuncis de persones disposades a vendre o donar un ronyó. La majoria dels anunciants destaca que el motiu és econòmic i en molts dels casos informen de la seva precària situació personal. També destaquen els seus hàbits saludables de vida com a reclam.

Un dels anuncis explicita el preu del servei i demana 30.000 pel ronyó i 60.000 euros per un tros de fetge.

stats