Societat 05/04/2015

Lufthansa no va informar les autoritats aèries de trastorns psíquics de Lubitz

Segons explica el 'Die Welt', la companyia està obligada a comunicar els casos considerats greus, i en el cas de Lubitz ho va fer tres dies després de la tragèdia

Efe
1 min
Staff from Lufthansa observe a one minute silence at Düsseldorf's airport / EFE

BerlínL'aerolínia alemanya Lufthansa no va informar les autoritats del trànsit aeri dels trastorns psíquics que va patir Andreas Lubitz, el copilot que presumptament va estavellar de manera deliberada l'Airbus de Germanwings, amb 150 persones a bord.

Així ho informa en l'edició dominical el diari 'Die Welt', que remet a fonts del departament del Trànsit Aeri i a les actes del copilot, que el 2009 va reprendre la seva formació a l'escola de Lufthansa, després d'haver superat aparentment un episodi de depressió greu.

"No és cert que el departament federal de Trànsit Aeri (LBA) estigués informat de la situació mèdica del cas Lubitz", ha indicat a aquest mitjà una font d'aquest organisme.

D'acord amb aquesta versió, l'LBA va tenir per primera vegada accés a les actes mèdiques de l'Aeromedical Center de Lufthansa el 27 de març, tres dies després que l'Airbus A320 de Germanwings s'estavellés contra els Alps.

Aquest rotatiu recorda que Lufthansa, aerolínia matriu de Germanwings, estava obligada a comunicar casos considerats greus, com una depressió, d'acord amb una normativa del 2013.

stats