Societat 10/07/2013

El magistrat que jutja el cas Prestige diu: "Hi ha més gent implicada, tant polítics com no polítics"

El jutge Juan Luis Pla ha fet aquestes declaracions després de deixar el cas del petrolier enfonsat a les costes gallegues el 2002 vist per sentència

Europa Press
1 min

La CorunyaEl magistrat de la secció primera de l'audiència provincial de la Corunya, Juan Luis Pia, ha assegurat, després d'haver deixat vist per a sentència el judici que avalua els danys de l'accident del petrolier 'Prestige' el novembre de 2002, que "hi ha més implicats" que els jutjats en aquest procés: el capità del vaixell, Apostolos Mangouras, el cap de màquines, Nikolaos Argyropoulos i l'exdirector general de la Marina Mercant, José Luis López Sors.

"És obvi que hi ha més gent implicada en el sinistre, tant responsables polítics com no polítics", ha afirmat Juan Luis Pia, que s'ha referit en concret a les persones de l'entorn del vaixell.

Després de més de vuit mesos, 400 hores de judici repartides en 89 sessions i 204 declaracions de testimonis i perits, el judici ha quedat vist per a sentència i està previst que la primera quinzena de novembre es publiqui la sentència, tot i que el magistrat confia poder tenir ja un veredicte d'aquí 15 dies. En qualsevol cas, caldrà esperar a la publicació de la sentència.

Finalment, el magistrat veu "estrany" el fet que la Fiscalia mantingui la seva petició de 12 anys de presó per Mangouras al mateix temps que reclama que no passi ni un dia a la presó. "Sorprèn molt", afirma el magistrat, per a qui el procés judicial no ha resultat "excessivament complex".

stats