Manifestants ocupen la seu de Treball en protesta per la 'llei Aragonès'

Els sindicats fan una crida a passar la nit a la conselleria per aturar la tramitació de la norma pel risc que faciliti la privatització de serveis públics

Desenes de persones han ocupat aquest dimecres al vespre la seu del departament de Treball, Afers Socials i Famílies en protesta per l'anomenada llei Aragonès, la futura norma que ha de regular la contractació de serveis socials i que els sindicats alerten que afavorirà una privatització de serveis públics.

L'objectiu dels convocats és passar tota la nit a la conselleria. De fet, ho han decidit en assemblea després que, diuen, els  responsables del Govern no hagin accedit a la petició d'aturar el projecte fins que hi hagi un debat amb els agents implicats. "Ens volen vendre fum", denuncien.

La nova plataforma contra la llei Aragonès anuncia mobilitzacions aquesta tardor

S'han sumat a la protesta representants de sindicats com la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), la CGT, la Ustec així com membres d'entitats com la Fapac i moviments socials com Marea Blanca. 

Una setantena de persones han entrat a la conselleria, al carrer Sepúlveda, i han desplegat diverses pancartes, entre elles una a la façana de l'edifici que hi diu "Departament ocupat en defensa dels serveis públics". La plataforma 'Aturem la llei Aragonès', ha demanat suports per fer que el Govern freni la tramitació de la futura llei que "obre les portes a la privatització dels serveis públics, l'educació o la sanitat".

Els convocants han fet una crida a sumar-se a una manifestació unitària que rebutgi la proposta del Govern el proper diumenge 17 al migdia a Barcelona, a les portes de la conselleria d'Economia.