Societat 10/03/2021

Sis mossos, a punt de judici per una agressió racista al Bages

El jutge manté la imputació pels delictes d'integritat moral i lesions

2 min
Imatge d'una concentració que es va fer a l'estiu a Manresa contra aquesta agressió racista

BarcelonaEl magistrat del jutjat d'instrucció de Manresa manté la imputació pels delictes d'integritat moral i lesions contra sis Mossos d'Esquadra per l'agressió racista al Wubi, un noi de 20 anys, el gener del 2019 a Sant Feliu Sasserra (Bages), i deixa els agents a un pas del judici. El jutge argumenta que hi ha "indicis raonables i suficients" per determinar que presumptament "se'l va humiliar i agredir tirant-lo a terra, amb escopinades, patades i cops al cap", i que els agents li van llançar amenaces i insults com "t'arrencaré el cap", "ets un mono", "ja t'he dit per telèfon que et fotria una hòstia que et deixaria blanc", "quina xusma que ens arriba en aquest país" o "merda humana". 

Així, el magistrat ha obert avui el termini de deu dies perquè la Fiscalia i l'acusació presentin escrits per demanar obertura de judici oral o el sobreseïment de la causa, i l'acusació ja ha assegurat que el 10 de gener sis mossos van agredir i vexar el noi. La diligència també recull que "la presumpta agressió i les expressions degradants" van ser proferides i executades per algun o alguns dels agents, però que "no consta acreditat que la resta els retragués el comportament o mirés de parar-los". Ara els agents, que fins que el diari La Directa no va publicar l'àudio havien continuat treballant a l'ARRO, estan destinats a un servei en què no tenen contacte amb la ciutadania.

Primerament, l'acusació havia demanat fer la roda de reconeixement amb els imputats amb la cara destapada, però els agents s'hi negaven. Tot i que després el jutge va resoldre que s'havia de fer sense tapaboques perquè una roda amb la cara tapada “dificultaria la possible identificació”, a principis de febrer la defensa del noi hi va renunciar per "preservar la integritat i salut" de la persona agredida. Van argumentar que suposaria "una gran càrrega haver d'identificar els seus propis agressors dos anys després dels fets" i "sota una pressió excessiva".

stats