Societat 18/04/2018

Un gos detecta marihuana amagada en un cilindre industrial d'una furgoneta a la Jonquera

El conductor del vehicle, que ha entrat a presó, havia pintat el cilindre pensant-se que així podria camuflar l'olor de la droga

Acn
1 min
El mecanisme d'obertura del cilindre industrial on hi havia amagada la droga

La JonqueraLa Policia Nacional ha detingut a la Jonquera un conductor de 36 anys que duia 124 quilos de marihuana a la furgoneta. Estaven amagats a dins d'un gran cilindre industrial (1,5 metres de diàmetre i 2,5 metres de llarg). Va passar el 12 d'abril cap a les sis de la tarda, en un control rutinari a la N-II. El detingut, que anava amb un vehicle amb matrícula alemanya, va intentar eludir el control i, quan els agents van donar-li l'ordre d'aturar-se, va mostrar una actitud nerviosa i va intentar canviar de direcció, cosa que va aixecar encara més les sospites dels agents.

Un agent de la Policia Nacional inspeccionant el cilindre que hi havia a la furgoneta

Mentre identificaven el conductor, la policia va sentir una forta olor de pintura que venia de dins del vehicle. A la zona de càrrega van trobar-hi el cilindre, de color marró, que estava acabat de pintar. Malgrat la fortor, un gos de la unitat canina va ensumar que a dins del cilindre hi havia droga. El cilindre estava ben segellat i els agents van trigar unes hores a obrir-lo.

Una vegada obert el cilindre, van descobrir que hi havia 24 bosses de plàstic envasades al buit que contenien un quilo de marihuana cadascuna. L'home, de nacionalitat alemanya, havia pintat el cilindre pensant-se que així podria camuflar l'olor de la droga. La Policia Nacional va comissar la marihuana i va detenir el conductor, que no tenia antecedents policials, per un delicte contra la salut pública. Va passar a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de Figueres, que va ordenar-ne l'ingrés a presó provisional.

stats