Societat 14/03/2016

Aparten dos germans Maristes dels centres de Rubí i Girona per una mateixa denúncia de Barcelona

Un cop els Mossos han preguntat als Maristes per aquest denúncia per un abús de principis dels 90 a la Immaculada de l'Eixample, la Fundació Champagnat ha reaccionat aplicant el seu protocol i apartant-los "cautelarment". Els dos germans tenen més de 70 anys

Albert Solé
2 min
El centre escolar dels Maristes de Rubí, al carrer Magallanes

BarcelonaEls Maristes han apartat dos professors més perquè han estat denunciats per abusos sexuals a menors d'edat. Es tracta de G.F., del centre de Rubí, i P. de Girona, els dos de més de 70 anys, segons avança 'El Periódico'. Els seus noms, però, constaven en la mateixa denúncia, no en dues de diferents. Amb ells dos ja són tres els professors dels Maristes apartats "cautelarment".

La Fundació Champagnat, la fundació que gestiona els nou centres dels Maristes a Catalunya, ha confirmat a l'ARA la notícia, i han recordat que ho han fet aplicant el seu protocol –no el de la Generalitat–, en vigor des del 2013.

“L’‘hermano’ em besava d’una manera molt rara”

A G.F. i a P. els han apartat "cautelarment" mentre duri la investigació dels Mossos d'Esquadra i s'aclareixi si la denúncia que hi ha d'abusos a menors contra seva és certa o no, que va succeir a principis dels anys 90 als Maristes la Immaculada de l'Eixample de Barcelona –un centre sobre el que també hi ha altres professors denunciats per abusos–. Als Maristes només els consta una denúncia en contra d'aquests 'hermanos'.

En el cas de G.F., però, va ser apartat de la Immaculada l'any 1993 arran d'un altre incident que no té a veure amb els abusos, però s'hi acosta. La direcció de la immaculada el va enviar a Rubí perquè va rebre una queixa d'una família d'una nena de 12 anys que havia rebut una carta d'amor seva. G.F. tenia llavors uns 50 anys. Segons va relatar la filla i la mare a 'El Periódico' fa unes dies, G.F l'assetjava. En el cas de P. no se sap el motiu pel qual la Fundació Champagnat el va enviar a treballar a Girona

Aquest és el segon cas en què la Fundació Champagnat ha hagut d'aplicar el seu protocol i apartar un docent d'una de les seves escoles pel mateix motiu. El primer va ser el subdirector del centre de Sants-Les Corts, apartat des de fa quatre setmanes, després de rebre tres denúncies contra seu per casos de finals dels anys 80.

stats