Societat 13/04/2016

Els Maristes atribueixen la reducció de preinscripcions de P3 a la baixada de natalitat general a Catalunya

Al centre de Sants-Les Corts hi ha 42 preinscripcions sobre 67 places, però han pujat les peticions per entrar a secundària. Molts pocs pares han tret els seus fills dels nou centres dels Maristes

Albert Solé
2 min
Façana dels Maristes La Immaculada.

BarcelonaTots els ulls estaven posats en quantes preinscripcions tindrien les nou escoles dels Maristes aquesta primavera després de l'escàndol dels abusos sexuals a menors per part de professors, i les xifres, que ha avançat RAC1, no alarmen els seus responsables. Segons ha explicat un portaveu a l'ARA, hi ha hagut menys preinscripcions de P3 que places disponibles, però en la mateixa proporció que s'ha reduït la natalitat a Catalunya. "Al centre de Sants-Les Corts hi havia unes 68 places de P3 disponibles i hi ha hagut 42 preinscripcions, però, en canvi, han pujat les de secundària, com a tot Catalunya", assegura. L'any passat, de les 68 disponibles van registrar 51 preinscripcions.

Però aquest portaveu diu que la prova més clara que l'escàndol dels abusos no els ha afectat és que quasi no hi ha hagut cap família, dels 10.000 alumnes que hi ha en els nou Maristes a Catalunya, que hagi tret el seu fill del centre. "Només ens consta un cas dels Maristes la Immaculada, del qual no sabem el motiu, i algun més pel trasllat de feina dels pares".

Els Maristes no han hagut de tancar cap línia de P3 per la baixada demogràfica, perquè encara no estan tancades les matriculacions. "A Sants-Les Corts, per exemple, sovint hi ha menys preinscripcions perquè les famílies trien un centre públic que hi ha proper, però com que aquest no pot assumir tota la demanda, després acabem omplint sempre les places", afirma. El portaveu, a més, assegura que actualment a segon, quart, cinquè i sisè de primària hi ha llista d'espera.

Pel que fa als Maristes La Immaculada, el portaveu explica que de les 75 places disponibles, se n'han omplert 69. No obstant, reconeix que l'any passat van omplir-les totes i que fins i tot hi va haver llista d'espera. Als centres de Mataró, Igualada i Girona actualment hi ha llista d'espera.

stats