Societat 11/08/2015

La misteriosa dona de Mart

Es torna viral el vídeo que, a partir d'una imatge captada per la NASA, mostra una presumpta dona en la superfície del planeta vermell

Ara
2 min

BarcelonaNo hi ha estiu sense notícies d'extraterrestres, i aquest no podia ser una excepció. I no ho és. Prop d'1,8 milions de persones han vist el vídeo, penjat en un dels molts canals de YouTube especialitzats en vida extraterrestre, en què presumptament es veu una dona dreta a la superfície del planeta Mart.

El que diferencia les històries sobre extraterrestres de les que havien circulat en el passat són dos fets. El primer, que abans quedaven circumscrites a espais minoritaris, mentre que ara arriben a milions de persones gràcies a les xarxes socials. I el segon, que ara ja no calen dibuixos o fotografies misterioses, sinó que les teories se sustenten en imatges reals.

És el que passa amb l'afirmació que hi ha una dona caminant damunt la Lluna. El canal que ha penjat el vídeo que s'ha tornat viral ha fet servir imatges captades pel robot Curiosity Rover de la NASA. Segons les webs especialitzades en teories sobre vida extraterrestre, la dona no deu fer més de 10 centímetres, i hauria aturat la marxa en veure el robot de la NASA. Afirmen que la dona té pits, dos braços i cabells llargs, i que, tot i que no és possible saber si és una escultura o un ésser viu, l'erosió del lloc descarta la possibilitat que sigui una estàtua. “Tots els països del món haurien de mostrar-se interessats en això: hi ha vida allà fora”, exclamen.

Com és habitual cada vegada que algú afirma haver vist un objecte o ésser en una imatge proporcionada per la NASA –fa poc algú va localitzar misterioses piràmides a Mart i a Ceres–, l'agència espacial declina fer-hi cap comentari. Tampoc la comunitat científica reacciona, i es limita a assegurar que els homes veiem allò que volem veure, i que el cervell, davant de formes desconegudes, té tendència a relacionar el que és nou amb imatges prèvies i familiars, un fenomen psicològic conegut com a 'pareidolia'.

stats