Societat 04/12/2014

Lluís Martínez Sistach: "El papa diu tolerància zero als casos com els de Granada"

El cardenal arquebisbe de Barcelona assegura que és d'un "delicte molt greu", però que no és "gaire elevat dins l'estament eclesiàstic", en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio'

Ara
1 min

Barcelona"El papa diu tolerància zero als casos com els de Granada". Així s'ha expressat el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', en què ha matisat que el percentatge de pederàstia "no és gaire elevat en l'estament eclesiàstic". "És un delicte molt greu que fa mal als infants", ha expressat i ha afegit que si es dóna el cas "s'ha d'aplicar el protocol establert".

Martínez Sistach ha elevat la figura del papa Francesc i ha defensat que "és mediàtic" per poder servir la gent i no per temes d'imatge. "És senzill i la gent l'escolta pel contingut [que explica]". Pel que fa a la seva continuïtat a l'arquebisbat de Barcelona ha defensat que "la decisió la pren l'esperit Sant". "El papa no posa límits i em diu continua. El tren no s'ha d'aturar per un canvi de maquinista", ha afirmat.

El cardenal arquebisbe de Barcelona també ha parlat sobre el moment polític català, i ha expressat que el papa "coneix la situació de Catalunya". Considera que es tracta d'una "qüestió delicada" i que la doctrina social de l'església "ha d'orientar el sentit dels cristians". En aquest sentit ha explicat que el ciutadà "ha de pensar en una relitat concreta i veure per què opta". "La unió fa la força i la diversitat enriqueix. La diversitat és diàleg", ha apuntat.

stats