INFRAESTRUCTURES
Societat 16/04/2011

Artur Mas es marca com a prioritat a Perpinyà impulsar el corredor del Mediterrani

El president de la Generalitat reforça el compromís després de prendre possessió com a nou líder de l'Euroregió Pirineus Mediterrani

Efe
1 min

PerpinyàEl president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, s'ha marcat avui com a prioritat l'impuls del corredor ferroviari mediterrani per a mercaderies en prendre possessió a Perpinyà (França) de la presidència de l'Euroregió Pirineus Mediterrani.

Mas ha establert com a primer objectiu del seu mandat situar la regió al mapa econòmic del món per aconseguir inversions i, principalment, actuar com a lobi a Brussel·les, Madrid i París, per impulsar la via d'alta velocitat per a mercaderies entre Montpeller i Perpinyà i la resta d'infraestructures que han de completar el corredor del Mediterrani.

"El 50%, com a mínim, de les exportacions espanyoles provenen de la costa mediterrània i en molts trams d'aquesta costa mediterrània hi ha una sola via i d'ample espanyol", ha lamentat Artur Mas en la seva presa de possessió. Per això ha assenyalat que l'Euroregió Pirineus Mediterrani "per al comerç amb Europa" necessita "tenir un ample de via europeu".

L'Euroregió Pirineus Mediterrani és un projecte polític que va néixer el 2004 i que pretén promoure la cooperació política entre Catalunya, Balears, Aragó, Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus. L'eix principal del projecte és crear al nord-oest del Mediterrani un pol de desenvolupament sostenible que ha de fer ús de la innovació i la integració social i econòmica del territori.

L'objectiu d'aquest organisme és que l'"euroregió" tingui una mateixa veu i que serveixi de lobi d'aquest territori a cavall entre França i Espanya perquè es pugui consolidar a escala europea.

stats