Societat 12/05/2015

Carta de l'escola de Mataró als pares després de la imposició del 25% de classes en castellà

La direcció del centre defensa l'actual model d'immersió lingüística

Elisabet Escriche
1 min
classes

BarcelonaEl director de l'escola Pia Santa Anna de Mataró ha enviat una carta a les famílies després que el TSJC hagi notificat al centre que haurà de fer un 25% de les classes en castellà a dues aules perquè ho ha sol·licitat judicialment una família. El text és aquest:

"El TSJC ens insta a iniciar una mesura cautelar per tal de complir el recurs presentat per una família de l’escola que demana el canvi del nostre model lingüístic per utilitzar també el castellà com a llengua vehicular i d’aprenentatge a l’aula. Aquest canvi de model només s’aplicarà als grups-classe on cursen els estudis els fills de la família demandant, en aquest cas, les classes de 3r D i 5è C.

El model lingüístic de Catalunya assegura el coneixement de les dues llengües oficials per part de tot l’alumnat quan acaba l’ensenyament obligatori. És un model plenament vàlid que ha estat reconegut internacionalment com un bon model pedagògic i de convivència i respectuós amb tots els alumnes siguin quines siguin les seves necessitats o procedències.

A la nostra escola s’aplica amb total normalitat. El nostre objectiu i compromís, com a escola, és que al final dels estudis obligatoris, l’alumnat tingui assolit el ple domini del català i el castellà i d’una o dues llengües estrangeres. I així ho avalen les proves de competències bàsiques de 6è de primària i de 4t d'ESO. El recurs presentat per aquesta família ens obliga a fer alguns canvis organitzatius en aquests grups-classe."

La direcció del centre ha convocat els pares a una reunió aquesta mateixa setmana per explicar-los les mesures que prendrà l'escola.

stats