Societat 24/11/2017

La meitat dels agents espanyols desplegats a Catalunya per l'1-O ja han marxat

Interior encara manté 3.000 policies extra a Catalunya, segons 'El País'

Ara
1 min
Gent concentrada davant l'escola Ramon Llull ha estat reduïda per la policia a l'oferir resistència pacífica

BarcelonaInterior ja ha donat ordres perquè la meitat dels prop de 6.000 agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil desplegats a Catalunya amb motiu del procés sobiranista tornin a casa. Segons publica aquest divendres el diari 'El País', l'activació de l'article 155 de la Constitució i el fet que no s'estiguin produint incidents han portat el govern espanyol a decidir redimensionar el dispositiu policial. Els 3.000 agents que encara reforcen la presència habitual dels cossos policials espanyols a Catalunya, però, continuaran aquí fins a finals d'any, segons la planificació d'Interior.

El ministeri valora que ja és innecessari i costós mantenir tants agents desplegats a Catalunya. La reducció d'efectiu és especialment significativa pel que fa als agents antidisturbis. El ministeri va arribar a tenir en territori català 44 grups d'agents antidisturbis, cosa que suposa dos terços dels 2.700 agents que componen la plantilla total d'aquestes unitats.

Segons fonts policials citades per 'El País', ahir ja havien retornat a les seves bases una quinzena de grups. Les unitats d'antidisturbis que continuen aquí s'allotgen en els dos vaixells policials amarrats a Barcelona.

stats