Comença l'evacuació dels menors atrapats per la neu en una casa de colònies

El grup havia de tornar diumenge a la tarda però el seu autobús va quedar bloquejat 

Els equips d'emergències han començat cap a les 11.40 hores d'aquest dimarts l'evacuació dels més de quaranta menors i una desena de monitors que des de diumenge estaven atrapats per la neu en una casa de colònies de Saldes (Berguedà), on estaven sans i estalvis i atesos en tot moment.

Segons ha informat Protecció Civil, una vegada s'ha netejat i revisat el camí des de la casa fins a la carretera, els nens més petits del grup han començat a baixar fins a l'autobús, que els espera a la carretera, en vehicles de Bombers, Mossos d'Esquadra, Creu Roja i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), mentre que els de més edat baixen caminant.

Els nens i adults atrapats són membres del Centre d'Esplai Parroquial de Premià de Mar (Maresme).

El grup, integrat inicialment per 43 menors i una desena de monitors, tenia previst abandonar el municipi de Saldes diumenge a la tarda, però la intensa nevada va atrapar l'autobús en el qual havien de viatjar, per la qual cosa van optar per passar la nit a la casa de colònies.

Des d'ahir al matí, els ocupants de la casa han estat assistits pels Mossos, els Bombers, i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que han comprovat que nens i adults es trobaven sans i estalvis, si bé un d'ells, amb febre, va ser evacuat ahir.

El grup comptava a la casa amb llum, abric, menjar i amb el suport d'efectius de la Creu Roja, que s'han quedat amb ells durant tota l'última nit