Societat 23/09/2015

Les menors que vulguin avortar necessiten des d'avui el consentiment patern

Ara
1 min
El PP aprova la reforma ‘light’ de l’avortament

BarcelonaLes menors de 18 anys que vulguin interrompre el seu embaràs necessitaran, des d'aquest dimecres, el consentiment patern o del tutor legal. Aquest dimecres entra en vigor la polèmica reforma de la llei de l'avortament després de la publicació al 'Butlletí Oficial de l'Estat' (BOE).

El principal canvi que s’introdueix és que les noies de 16 i 17 anys no podran interrompre l’embaràs sense el consentiment patern. Les xifres demostren que les que ho fan són molt poques, ja que gairebé el 90% de les menors en van informar els tutors.

Segons l’Associació de Clíniques Acreditades per a la Interrupció de l’Embaràs (ACAI), el percentatge de dones de 16 i 17 anys que van avortar l’any passat a l’Estat és el 3,60% del total, i d’aquestes, només un 12,4% no en van informar els seus pares. Això és entre 400 i 500 menors en funció de l’any, un 0,44% del total d’avortaments. Denuncien que la nova llei deixa sense protecció aquestes menors, que en molts casos provenen d’entorns desestructurats.

stats