Societat 25/06/2014

Mercabarna destina 86.000 euros a beques per a universitaris i aturats

L'objectiu és la formació professional i la inserció laboral d'aquests dos col·lectius al polígon alimentari

Acn
2 min
La presidenta de Mercabarna, Sònia Recasens, durant la roda de premsa / ACN

BarcelonaMercabarna destina 86.000 euros a beques per a universitaris que hagi cursat estudis relacionats amb l'alimentació a la UPC i per a aturats que facin cursos als serveis de formació del mercat. L'objectiu de les beques és la formació d'aquests dos col·lectius i la seva inserció al mercat laboral, segons ha explicat la presidenta de Mercabarna, Sònia Recasens. Mercabarna aportarà l'equivalent a tres mesos del salari mínim interprofessional (SMI) a les empreses del polígon alimentari que contractin 25 universitaris durant mig any. Igualment, Mercabarna aportarà el 60% del SMI durant sis mesos a les empreses que contractin 15 dels aturats que hagin rebut cursos de formació professional al polígon.

Els universitaris que podran optar a les beques són de l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona de la UPC i el programa es desenvoluparà durant el curs 2014-2015. A més de la formació, les beques cerquen millorar l'ocupació entre els universitaris recent titulats i la competitivitat de les empreses que operen al polígon alimentari.

D'altra banda, les beques per a aturats estan destinades a persones menors de 30 anys o majors de 45 amb un nivell d'estudis molt bàsic i que porten més d'un any a l'atur. Les beques seran per a aturats que facin cursos dels serveis de formació de Marcabarna en les especialitats de peixater, carnisser, especejador de canals, mosso de magatzem i venedor de productes alimentaris.

Durant la roda de premsa de presentació de les beques, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha destacat que "la solució no és donar ajudes a les persones, sinó fer que la gent treballi" i ha apuntat que aquestes beques van en aquesta direcció. L'alcalde també ha celebrat que les 'Beques Mercabarna' són un altre exemple de col·laboració público-privada i ha agraït als operadors del mercat majorista de Barcelona que apostin per la formació professional d'universitaris i aturats.

stats