Més denúncies contra el pàrquing del Centre Comercial de la Vila Olímpica

A més dels cotxes de luxe, que ja han començat a sortir de l'aparcament, també hi ha altres vehicles bloquejats

3 min
Un dels vehicles de luxe que, per ordre del jutge, ja es poden treure de l'aparcament del centre comercial

BarcelonaL'empresari que durant dos anys ha tingut 350 vehicles de luxe bloquejats al pàrquing de la Vila Olímpica ha començat a treure'ls des de fa dues setmanes, gràcies a una sentència judicial que li donava la raó. El conflicte va començar quan l'home que gestiona l'aparcament del centre comercial va decidir apujar el preu que havia pactat amb l'empresari a canvi que aquest tingués tota una planta a la seva disposició per deixar-hi els luxosos vehicles. Com que l'empresari no hi va accedir, l'home que gestiona l'aparcament –Jacinto Díaz– va decidir impedir-li que s'endugués els vehicles, que durant tot aquest temps han quedat tancats a la segona planta de l'aparcament. La col·lecció de Ferraris, Mercedes i Porsches, entre molts altres, estaven coberts amb un plàstic i controlats per un vigilant contractat pel mateix empresari. Gràcies a la sentència, l'empresari en persona ja els està retirant i traslladant a un magatzem, però mentre els luxosos cotxes abandonen l'aparcament, hi ha vehicles d'altres clients que no només no es poden recuperar sinó que, directament, han desaparegut del pàrquing.

El cas de l'Òscar Anso és un dels més greus. Juntament amb la seva sòcia, té una petita botiga al centre comercial de lloguer de bicicletes i motos. Va patir el mateix problema que l'empresari i, com que es van negar a pagar els diners que el gestor de l'aparcament li reclamava (en el seu cas eren 27.500 euros), l'home li va retenir una vintena de motos i 40 bicicletes, a més d'un cotxe. Anso ha presentat una denúncia penal contra Díaz i també contra l'actual gestor de l'aparcament, Manuel Sánchez, acusant-los d'amenaces, coaccions i apropiació il·legal de vehicles. A la denúncia, a la qual ha tingut accés el diari ARA, Anso explica que des del passat 19 de març els vehicles han desaparegut del pàrquing sense que ningú li doni cap explicació. "Sense aquests vehicles no puc exercir la meva feina adequadament", insisteix.

A més d'aquest cas, també en va sortir perjudicada l'empresa Dollar Spain, que es dedicava a la venda i el lloguer de cotxes de luxe, i que guardava els vehicles al mateix aparcament. L'empresa va denunciar el 17 d’octubre del 2018 que els va desaparèixer un Jeep Wrangler Unlimited del 2016 amb 284 cavalls i tots els extres possibles. Els Mossos d'Esquadra van buscar el vehicle, però, tot i les videocàmeres de l'aparcament i que compta amb vigilància, mai no el van trobar. Dollar Spain va demanar a AXA que els abonés l'import del vehicle, que estava degudament assegurat, però l'empresa s'hi va negar i va posar en dubte la veracitat del robatori. Van anar a judici i el jutge va considerar que "queda suficientment acreditada la realitat de la sostracció" i va condemnar l'asseguradora AXA a pagar als demandants 36.490 euros més les despeses per la celebració del judici. Assumpte tancat. O gairebé, perquè fa unes setmanes, tres anys i quatre mesos després d’haver-se denunciat el robatori, el Wrangler va aparèixer a la venda per 41.990 euros en un taller d'Algemesí (València). Segons l'amo del taller, a l'informe del vehicle apareixia que havia tingut una denúncia, però que també hi deia que ja s'havia resolt i, per tant, es podia tornar a posar a la venda. Algunes empreses de compravenda tenen acords amb asseguradores per comercialitzar els vehicles robats que després es recuperen. Fonts d'AXA, però, no han confirmat al diari ARA que la companyia hagués recuperat el famós Wrangler. Sigui com sigui, el vehicle va desaparèixer de l'aparcament del Centre Comercial de la Vila, com les motos i les bicicletes d'Anso i com els vehicles d'altres clients.

stats