SALUT
Societat 02/12/2010

Més de 850.000 ulleres de mala qualitat a la venda

El col·legi d'Òptics i optometristes de Catalunya adverteix que les ulleres premontades que es venen en quioscos i basars poden danyar la visió. El seu ús continuat pot provocar mal de cap i problemes en l'adaptació posterior a lents progressives

Efe
1 min

BarcelonaEl col·legi d'Òptic i optometristes de Catalunya alerta que un 88,5%, unes 850.000, de les ulleres premontades que es venen a basars i quioscos només són lents d'augment de mala qualitat que poden danyar la visió. Aquestes ulleres, fabricades amb plàstic injectat i sense cap tipus de tractament, no compleixen les normatives sanitàries europees. El seu ús continuat pot provocar mals de cap, marejos, dificultat en la lectura i possibles problemes en l'adaptació a posteriors lents progressives.

Es calcula que al llarg del 2011 es vendran 996.000 ulleres d'aquest tipus a Catalunya. Segons el president del col·legi, Alfons Bielsa, molta gent compra aquest tipus d'ulleres pel seu baix preu per solucionar problemes com la vista cansada sense passar per la consulta. "Són productes barats, moltes vegades portats de contraban, amb lents de baixa qualitat òptica, que no tenen en compte les característiques pròpies i individuals de cada pacient", explica Bielsa.

stats