SOCIETAT
Societat 28/07/2012

Més d'una trentena de víctimes denuncien la clínica d'estètica que feia tractaments il·legals amb botox

La majoria de dones denunciants són de Barcelona i àrea metropolitana però hi ha també procedents de les Illes Canàries, Eivissa i Nova York

Acn
2 min

BarcelonaMés d'una trentena de persones han denunciat la clínica d'estètica Elixir Clínic, ubicat al carrer Muntaner de Barcelona, que feia tractaments il·legals amb botox. El cas es va conèixer arran d'una operació de la Unitat Central de Consum dels Mossos d'Esquadra, que va concloure amb la detenció de la gerent del centre, Mabel O.A, i d'una treballadora, Mónica S.M., com a presumptes autores de delictes d'intrusisme professional, contra la salut pública i de lesions.

La majoria de les denunciants pertanyen a Barcelona i l'àrea metropolitana tot i que s'haurien fet tractaments a les Illes Canàries i Eivissa. A més, els Mossos han rebut trucades de residents a Nova York que també volen denunciar els fets. Ambdues van ser detingudes el passat 2 de juliol, amb la col·laboració del Departament de Salut, per haver realitzat presumptament tractaments il·legals amb siliciona líquida i toxina botulítica (botox).

Degut al problema de salut pública existent i a les dimensions que el cas pot arribar a assolir, la policia recomana a les persones que s'hagin fet algun tipus de tractament a Elixir Clínic o directament amb Mabel O.A. que truquin al telèfon de Sanitat Respon (061) per rebre assessorament i fer-se una revisió mèdica.

Segons les denunciants, la clínica oferia un tracte exquisit, una bona aparença i una primera visita on s'assessorava als clients sobre tots els tractaments que podien rebre per millorar la seva imatge, amb informació impresa que incloïa els preus i amb descomptes si s'abonaven en metàl·lic.

Dels fets relatats per les víctimes s'extreu que la gran majoria de tractaments han estat facials, utilitzant bàsicament un producte que Mabel O.A. denominava bipolimer. La dona assegurava que donava volum, tenia efectes permanents, i que es tractava d'un producte segur, en cap cas silicona líquida, com finalment s'ha demostrat que era.

Les denunciants que presenten més lesions són aquelles que es van sotmetre als tractaments ara fa uns deu anys. Aquestes dones manifesten patir dolors, infeccions que precisen antibiòtics, herpes labial, granulomes i migració de la silicona, afectacions a nivell sistèmic amb malaltia autoimmune que poden arribar a produir problemes tiroïdals i cardíacs.

En alguns casos, les denunciants han requerit tractament quirúrgic reparador per extreure les restes de silicona líquida infiltrada en el teixit muscular. En els casos més extrems, s'han arribat a registrar casos d'intervencions quirúrgiques com liposuccions realitzades a despatxos de la Elixir Clínic enlloc de quiròfans reglats.

La Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra continua fent el seguiment dels casos denunciats.

stats