Avís per neu a nou comarques de cara a aquest dijous

A la tarda i vespre hi ha la possibilitat d'emblanquinades a partir dels 400 metres

Possiblement aquest haurà estat el mes de febrer amb més visites de la neu a cotes baixes en molts anys. De cara a aquest dijous el Meteocat ha emès un nou avís per neu que afecta nou comarques. A la Catalunya Central i en àmbits com la Selva i el Vallès demà a la tarda i vespre la neu es podria deixar veure a partir dels 400 metres, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, tot i que en cas que el ruixat sigui intens la cota de neu podria ser fins i tot més baixa.

L'avís és del grau més baix, 1 sobre 6, i especifica que a partir dels 500 metres la neu podria arribar a agafar a terra i acumular més de 2 centímetres de gruix. Els ruixats s'entreveuen molt dispersos i potser en algun cas seran més de neu granulada que no pas de neu.

El Meteocat també ha activat avui un avís per fred de cara a la nit de dijous a divendres: a les comarques del Pirineu i Prepirineu s'hi esperen glaçades fortes i temperatures proporcionalment molt baixes, fins i tot per ser una zona de muntanya.

Difícilment aquests seran els últims avisos per neu i fred d'aquest hivern. En l'inici del cap de setmana continuarà glaçant fort al Pirineu i en algunes comarques interiors, i entre dimarts i dijous que ve els mapes del temps fan pensar en un còctel de precipitacions i de fred que, poc o molt, és probable que torni a fer aparèixer la neu a cotes molt baixes.

Més continguts de