Publicitat
Publicitat

Cap de setmana amb fred només a les fondalades

Avui la boira i la presència de núvols baixos retindran l'aire fred a les zones enclotades de l'interior. A la resta gaudirem d'un ambient més assolellat i especialment temperat als migdia

La boira es torna a estendre aquest matí per tot l'interior del país i, a diferència d'ahir, també ho fan molts bancs núvols baixos que tapen el cel del litoral i del prelitoral comprès entre el sud de la Costa Brava i el nord de les comarques tarragonines.

El cel més clar el trobem novament cap al nord del país, on un dia més és notícia la inversió tèrmica. A Das, per exemple, el mercuri s'ha desplomat aquesta matinada fins a -6ºC mentre que al cim de la Tossa d'Alp la temperatura mínima ha estat de 0ºC. Un altre cas el trobem a Sort, on han baixat fins a -3ºC, per bé que a la cota 2500 m d'Espot la temperatura ha estat quatre graus superior.

La boira i els núvols baixos marcaran la jornada terra endins, i tal i com ja va passar ahir seran persistents en àmbits com el del pla de Lleida, l'Altiplà Central i fins i tot a la plana de Vic. Aquí l'ambient serà fred i humit, amb moltes màximes que quedaran clarament per sota de la marca dels 10ºC. Els núvols de la costa i del prelitoral, en canvi, s'aniran fonent amb el pas del matí i donaran pas a moltes estones de sol al migdia i a un ambient especialment temperat, amb màximes superiors als 15 o 16ºC.

L'arribada d'un front desgastat mantindrà les nuvolades al vessant nord del Pirineu, i aquesta tarda podria deixar escapar alguna gota en àmbits com la Vall d'Aran o a l'extrem nord del Pallars i del Principat d'Andorra. El front també reforçarà transitòriament la tramuntana al Rosselló, a l'Empordà i al nord de Menorca, així com el mestral al Camp de Tarragona i a la Vall de l'Ebre, un fet que ajudarà a reduir algunes de les boires d'aquest darrer sector.

Demà hi haurà ben pocs canvis respecte d'avui. El vent anirà perdent força, tot i que encara manxarà al Rosselló i al nord de les Illes. Tornaran a proliferar moltes boires i bancs de núvols baixos persistents a tot l'interior del país, i es veuran alguns núvols costaners al sud del Cap de la Nau o a la Costa Brava. A la resta de sectors tornaran a gaudir d'una jornada bàsicament assolellada i especialment tranquil·la i temperada al migdia.

Els mapes continuen indicant-nos que l'anticicló ens acompanyarà també per Nadal i Sant Esteve. A partir del proper cap de setmana, però, podríem tenir una situació més dinàmica a causa de la retirada de les altes pressions i d'una baixada notable de les temperatures.

'www.ara.cat/meteo'  hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT