Feia més de 12 anys que el mar no estava tan fred en aquest moment d'un mes d'abril

El mar està a 13,3 ºC a Barcelona, 1,7 ºC per sota del que marca la mitjana (2006-2017)

El fred que ens ha acompanyat fins a entrada la primavera no només ha fet allargar la temporada d'abrics i bufandes. També s'estan veient pocs banyistes a les platges. Aquest inici de primavera pot més la fredor inusual de l'aigua del mar que les ganes de fer-hi el primer bany de l'any.

Segons Diego Lázaro, l'observador meteorològic que un cop per setmana mira la temperatura de l'aigua del mar a Barcelona des de fa 12 anys, a hores d'ara d'aquest mes d'abril està a tan sols 13,3 ºC. En aquests moments hauria d'estar al voltant dels 15 ºC, el valor mitjà entre els anys 2006 i 2017. Es tracta de la temperatura més baixa per aquesta època de la sèrie de dades.

També és destacable que tan sols dues de les 15 observacions que s'han fet des que va començar l'any hagin tingut com a resultat un valor igual o per sobre de la mitjana. Aquesta ratxa d'una temperatura del mar per sota de la normal es va encetar a finals de novembre de l'any passat.

La temperatura mínima registrada enguany ha sigut de 12,5 ºC, corresponent a l'observació feta el dia 2 de març, just després de l'episodi de tres dies de neu i fred que va afectar bona part del país. Queda lluny, però, del valor mínim absolut de la sèrie: els 11,8 ºC del dia 9 de febrer del 2006.

Més continguts de