El Meteocat activa avisos per risc de ventades, mala mar i pluges intenses

Els plans Ventcat i Procicat estan en fase de prealerta

Aquest vespre ens creuarà una profunda borrasca que provocarà canvis importants en el temps. A causa d'això el Meteocat té actius fins a quatre tipus diferents d'avisos de situació meteorològica, relacionats amb la pluja, el vent i la mala mar.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, el perill més alt és el del vent, que aquest dissabte podria bufar amb cops de més de 90 km/h en diversos indrets, no només en les regions on hi és més habitual. Fins a 10 comarques de Ponent, del Camp de Tarragona, de l'altiplà central i del prelitoral de Barcelona tenen un avís de grau 3 sobre 6 (perill alt) per aquesta circumstància, però l'avís afecta en menor mesura gairebé totes les comarques.

Protecció Civil ha activat aquest matí els plans Ventcat i Procicat, a causa del vent i també de la mala mar. Aquest vespre s'entreveu probable que les onades superin els 2,5 metres d'altura en moltes zones costaneres de la Costa Daurada i de la costa central.

El Meteocat també té avisos vigents per intensitat i per acumulació de pluja, el risc que plogui molt en poca estona se centra sobretot a les comarques de la costa i del prelitoral, des del Camp de Tarragona fins a l'Empordà. En canvi, les acumulacions més importants de pluja s'entreveuen al vessant sud del Pirineu, al Prepirineu, a la serralada Transversal i al Montseny, on es podrien acumular fins a 100 l/m2 en 24 hores. S'esperen nevades que puguin arribar a superar els 30 centímetres per sobre dels 2.200 metres. A diferència del vent, els avisos per pluja no s'allarguen més enllà de dissabte a primera hora.

La pressió atmosfèrica podria baixar per sota dels 990 hectopascals durant el vespre, un fet que no és gaire habitual. És possible que el canvi brusc de temps faci que les persones més sensibles als canvis ho notin en aspectes com les articulacions.

Més continguts de