Pendents de l'huracà 'Florence'

Al llarg dels pròxims dies guanyarà força i arribarà a la costa est dels Estats Units

Ara mateix a l’Atlàntic hi ha tres tempestes tropicals en actiu: 'Florence', 'Isaac' i 'Helene', d’oest a est. La primera d’aquestes tempestes té atemorits alguns estats de la costa est dels Estats Units, ja que les prediccions indiquen que ben aviat guanyarà força i es convertirà en un fort huracà que tendirà a acostar-s’hi al llarg dels pròxims dies.

Fa unes hores, segons les últimes dades publicades pel Centre Nacional d’Huracans (National Hurricane Center), el 'Florence' tenia una pressió atmosfèrica al seu centre de 989 hPa. A part, el vent sostingut arribava als 108 km/h.

Tant l’estat de Virgínia com Carolina del Nord i Carolina del Sud han declarat l’estat d’emergència per la més que probable arribada de l’huracà 'Florence'. S’espera que toqui terra entre dijous i divendres, essent un huracà de categoria 3, segons l’escala Saffir-Simpson.  

Alguns models, com el centreeuropeu (ECMWF), pronostiquen precipitacions que poden superar els 250 mm en 24 hores i que fins i tot poder acostar-se als 300 mm de manera local. A part, el vent també serà notícia, amb cops que podran superar els 220 km/h.

La pressió atmosfèrica al centre de l’huracà baixarà per sota dels 960 hPa. Això farà pujar el nivell del mar. Aquest fet, sumat a l’onatge que pot superar els 5 metres d’alçada i a les intenses precipitacions, podria provocar inundacions destacables a la zona.

D'altra banda, la tempesta tropical 'Isaac' també es convertirà en un huracà. Segons la predicció, arribarà a l’est del Carib entre dijous i divendres. A hores d’ara sembla que serien illes com Guadalupe, Dominica, Martinica i Santa Lucía les que podrien rebre l’embat del sistema tropical. En qualsevol cas, no hauria de ser tan intens com el Florence.