Pluges generals i risc d'aiguats sobtats

Avui els xàfecs s'estendran per la majoria de comarques amb pluges localment fortes en alguns casos. Al centre del dia és quan plourà més i a més indrets

Els primers símptomes de la inestabilitat creixent ja s'han notat aquesta nit en forma d'alguns aiguats locals però intensos que han descarregat a diverses comarques. El més intens ha afectat el Baix Penedès i el Garraf, i a Cunit hi han caigut 62 l/m2 en poc més d'una hora, fet que ha provocat que el telèfon d'emergències 112 rebés una vintena d'avisos per inundacions, tant a Cunit com a Calafell i al Vendrell. 

Avui els ruixats i les tempestes s'estendran per la majoria de comarques de Catalunya. Els mapes del temps fan pensar que serà al migdia i a primera hora de la tarda quan es concentraran la majoria de xàfecs i tempestes, alguns dels quals seran aiguats sobtats que poden deixar més de 30 l/m2 en poca estona. Meteocat té actiu un avís taronja per aquest motiu, i també alerta de la possibilitat que hi hagi pluges que puguin arribar a superar els 100 l/m2 en alguns indrets. Durant el vespre els xàfecs s'aniran apagant, però fins avançada la nit encara existirà el risc d'aiguats sobtats a les Terres de l'Ebre, i en menor mesura, al Camp de Tarragona i a Ponent.

El cap de setmana començarà encara amb intervals de núvols a l'est, però ja sense pluges, només a les Balears demà hi haurà el risc d'algun xàfec curt i intens. Els núvols seran més espessos a la Costa Brava i força més trencants del Barcelonès cap al sud. Demà la tramuntana bufarà amb ratxes moderades a l'Empordà i al Rosselló, sobretot al matí. Diumenge el sol predominarà a moltes comarques, però a la Costa Brava, a la costa central i en algunes comarques del nord-est els intervals de núvols hi continuaran apareixent a estones. També al nord de les Balears el cap de setmana el cel s'hi mantindrà mig ennuvolat.

Les temperatures variaran poc demà i diumenge. L'ambient fresc i poc estiuenc continuarà predominant, amb força termòmetres al voltant dels 25 graus al migdia. Diumenge les temperatures començaran a pujar, i la remuntada es notarà sobretot al sud i a Ponent. La setmana que ve començarà amb més sol i més calor.

A http://ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.