Publicitat
Publicitat

Un llamp impacta en un jugador durant un partit de futbol al Perú

La descàrrega va deixar en estat de xoc un jugador de l'Sport Águila. El futbol és l'esport que registra més accidents d'aquest tipus

Un llamp va caure sobre el terreny de joc i va impactar en un dels jugadors que aquest dimarts disputaven un partit de la Copa peruana. Els fets van passar prop de Huancayo, just abans de començar la segona part del partit que jugaven l'Sport Águila i el Fuerza Minera. Un dels jugadors de l'Sport Águila, Joao Contreras, va caure fulminat just després de l'impacte d'un llamp i va haver de ser hospitalitzat d'urgència. En menor mesura un jutge de línia també ser afectat per la descàrrega. El jugador va arribar en estat de xoc a l'hospital però no va perdre la vida, com apuntaven alguns missatges a les xarxes socials en un primer moment.

L'impacte d'un llamp no és un fet inèdit en la pràctica de l'esport, segons dades d'un estudi realitzat per l'agència nord-americana NOAA. Als EUA entre el 2006 i el 2013 van morir 29 persones mentre practicaven algun tipus d'esport. Tot i no ser la pràctica esportiva més popular en aquest país, curiosament l'estudi revela que el futbol és l'esport que ha registrat més morts per accidents d'aquest tipus (12), seguit del golf (8). Tampoc és un fet estrany que el llamp no hagi matat Joao Contreras: només una de cada 10 persones que reben l'impacte d'un llamp moren. La majoria queden afectades per un grapat de seqüeles que poden anar des de paràlisis i pèrdues de memòria fins a tremolors, insomni i angoixa.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT