La méteo en 1 minut: cap de setmana sense pluja però amb poca calor

Entre dissabte a la tarda i diumenge hi haurà intervals de núvols al Pirineu i a l'est

Aquesta tarda han aparegut ruixats curts però localment forts al Pirineu Oriental i en diverses comarques de Girona. Amb dades fins a les 5 de la tarda els xàfecs han deixat 7 l/m2 a Porqueres, 3 a Banyoles o 3 a Verges. Avui el vent aponentat ha disparat la temperatura fins als 23º graus al centre de Barcelona, la temperatura més alta de l'últim mes a la ciutat.

Aquest cap de setmana el temps serà força tranquil, però en moltes comarques la temperatura es mantindrà a ratlla com en els últims dies. En molts punts de la costa i del prelitoral el termòmetre continuarà marcant menys de 20 graus al migdia, sobretot diumenge. En canvi, a Ponent i al Pirineu sí que es notarà una pujada del termòmetre que farà que els migdies siguin més càlids.

Els dies vinents no plourà, però demà a la tarda apareixeran intervals de núvols al Pirineu i en moltes comarques de Girona. Diumenge aquestes estones de cel mig ennuvolat es traslladaran cap al sud de la Costa Brava i cap a la costa i el prelitoral centrals.

La setmana que ve començarà sense grans canvis. Entre dimarts i dimecres probablement reapareixeran algunes tempestes al Pirineu i Prepirineu, però res fa pensar en pluges una mica més extenses. La temperatura pujarà sense que hi hagi canvis bruscos.

La borrasca d'aquesta setmana ha provocat que a hores d'ara alguns indrets del Pirineu tinguin el gruix de neu més important de la temporada, és el cas per exemple de Boí, on a la cota 2.500 avui se superen els 120 centímetres de neu, en cap altre moment de l'hivern hi havia hagut tanta neu en aquest punt del vessant sud de la serralada. No és gens estrany que el pic de neu del Pirineu arribi a aquesta època, a l'hivern fa més fred, però acostuma a ser a la primavera quan arriben les precipitacions més destacables.

Més continguts de