Publicitat
Publicitat

Cap de setmana amb temperatures de finals d'abril

L'ambient plenament primaveral continuarà ben vigent aquest cap de setmana. La bonança té els dies comptats, i els mapes continuen anunciant canvis

Ahir les temperatures màximes van tornar a superar els 20 ºC a la majoria de comarques, i només en sectors del litoral o en algun punt del Pirineu van quedar lleugerament per sota d'aquesta marca. Entre els valors més elevats cal destacar 25 ºC a Girona o Parets del Vallès, 24 a Castellbisbal i Aitona, 23 a la Seu d'Urgell i 21 a Das.

La matinada ha tornat a ser ben poc freda, tan sols amb lleus glaçades en algunes valls pirinenques i als cims de la serralada. La bonança de primeres hores del dia ja anuncia que avui tornarà a ser un dia radiant i plenament primaveral pel que fa a les temperatures, amb valors que es mouran entre els 20 i els 25 ºC al migdia a la majoria de sectors.

El sol lluirà gairebé arreu i només es podrà veure apagat en alguns moments entre la Costa Brava i el nord de la costa central a causa d'alguns bancs de núvols baixos trencats, o boira costanera. També s'esperen alguns núvols inofensius a la  cara nord del Pirineu.

La tramuntana continuarà bufant moderada entre el cap de Creus i el nord de la Costa Brava.

Demà ens aportarà poques novetats pel que fa al termòmetre. De bon matí es veuran alguns núvols baixos arran de mar, i al llarg del dia es podrà formar algun banc de boira a les costes valencianes. Sol a dojo en conjunt i tarda una mica més canviant a la meitat nord a causa del creixement de nuvolades de bon temps. Vent feble excepte a l'extrem nord de la Costa Brava, on es mantindrà encara la tramuntana.

La primavera astronòmica entrarà dilluns a les 11.28 h. Ho farà immersa encara en un context de suavitat tèrmica i predomini del sol, però amb canvis a l'horitzó. Tarda variable al Pirineu, amb possibilitat d'alguna primera gotellada o xàfec aïllat.

Els mapes del temps mantenen la possibilitat de canvis notables a partir de mitja setmana, amb una tornada a les temperatures d'hivern i força moviment meteorològic.

De moment tot fa pensar que dimarts encara serà un dia estable i relativament suau, tot i que més variable i amb alguns ruixats de tarda al nord i a Ponent. La retirada de l'anticicló afavorirà que dimecres es comenci a acostar un primer front que aportarà força núvols i xàfecs locals.

Entre dijous a la tarda i divendres l'arribada d'una massa d'aire fred en altura accentuarà la inestabilitat i implicarà que les precipitacions es facin força més generals. Les temperatures baixaran de forma brusca i la cota de neu es desplomarà cap als 1.000 m al Pirineu.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT