La méteo en 1 minut: setmana amb pujades i baixades de temperatura

Tot i el pas d'alguns fronts els dies vinents les pluges seran escasses

Encetem setmana amb el primer dia de tardor. L'equinocci es produeix avui a les 9 i 50 minuts del matí, però l'ambient propi de la nova estació, com està sent una tònica habitual dels últims anys, trigarem a notar-lo. Avui la temperatura es quedarà clarament més curta que ahir, sobretot a prop de mar, on al migdia el termòmetre pujarà 3 o 4 graus menys que ahir. Tot i així, la temperatura se situarà al voltant dels 25 graus al migdia.

Aquest dilluns hi haurà estones de cel enterbolit i mig ennuvolat, però el sol predominarà més que no pas aquests núvols. La setmana començarà amb un temps tranquil, demà les clarianes seran encara més protagonistes. Dimecres hi haurà un petit canvi de temps, a la tarda cauran xàfecs puntuals al Pirineu, i la nit de dimecres a dijous algunes gotellades fins i tot podrien acabar afectant comarques de l'est, fenòmens puntuals en tot cas.

Entre divendres i dissabte és probable que ens creui una altra pertorbació poc activa que faci augmentar els núvols i deixi algunes gotes en força comarques, però no hi ha cap indici d'una nova situació de pluges abundants o intenses a deu dies vista. Ahir els ruixats van arribar a deixar 15 l/m2 a Mont-roig del Camp, 13 a Malgrat de Mar, 13 a Mas de Barberans, 11 a Tarragona, 9 a Sitges, 8 a Blanes i 3 a Barcelona.

Aquesta setmana tindrem pujades i baixades de temperatura, però en general els deu dies que tenim per davant la sensació de tardor no serà gaire protagonista. Demà farà calor al migdia, el termòmetre s'enfilarà fins a 4 o 5 graus més que avui. Entre dimecres i dijous tornarà a refrescar i la temperatura fins i tot baixarà una mica més que avui, però la segona part de la setmana seguirem tenint migdies amb sensació tèrmica a prop dels 30 graus.