Publicitat
Publicitat

Méteo especial: Una tongada de pluges ens portarà de cap a la tardor

Divendres serà el dia amb més pluges de la setmana, però demà i dissabte també cauran alguns xàfecs

No direm categòricament que avui i demà seran els últims dies amb sensació d'estiu d'aquest 2017, però si n'arriben més ja no en seran gaires. Un canvi de temps ens portarà de cap a la tardor a partir de divendres i de cara al cap de setmana, i farà que la setmana que ve comenci amb temperatures no tan baixes, però igualment per sota del que tocaria a mitjans de setembre.

La baixada serà contundent fins al punt que entre la temperatura del migdia d'avui i la del migdia de divendres hi haurà una diferència de més de 10 graus en moltes comarques interiors i del Pirineu, i de 7 o 8 a la costa. També les nits seran clarament més fredes –les temperatures baixaran de 4 a 7 graus en general–, fet que farà, si tenim en compte els estàndards dels últims anys, que ens situem en valors normals de Tots Sants, valors habituals a finals d'octubre o principis de novembre. Aquest ambient serà el del cap de setmana; la setmana que ve a poc a poc el termòmetre tornarà a pujar.

Aquest canvi de temps anirà acompanyat d'una tongada de pluges, que si bé no seran generals i abundants a tot arreu, sí que podran deixar més de 10 o 15 l/m2 en alguns casos. Els ruixats començaran a aparèixer dijous a la tarda en punts de la Catalunya Central, al Pirineu Oriental i en menor mesura en altres comarques de Girona i de Barcelona. Divendres serà el dia més plujós i més gris de la setmana; al matí les pluges afectaran sobretot les comarques interiors i de l'oest, i a la tarda, en canvi, es concentraran més cap a la costa.

Dissabte serà un dia mig ennuvolat, però els ruixats i les tempestes de tarda continuaran apareixent en força comarques de Girona i de Barcelona. Xàfecs curts de poca estona que sobretot afectaran la Catalunya Central i les comarques interiors de Girona. Diumenge els ruixats de tarda seran força més puntuals i aïllats.

Tot això és el que ens espera de cara a la segona part de la setmana, però abans, avui i demà seran dies bastant estiuencs, amb màximes que fins i tot superaran els 30 graus a l'interior. Aquesta tarda el vent de garbí bufarà amb cops de més de 30 km/h en punts de la costa, i serà especialment molest al sud de la Costa Brava.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT