Diumenge de calma a l’espera d’una setmana més inestable i amb canvis destacats

La calor tindrà un pic entre dijous i divendres i tornarà l'ambient primaveral a partir de llavors

Escolta aquí la previsió del temps

A diferència d'ahir, aquest diumenge ha començat amb menys núvols i amb un ambient similar o una mica més fresc que el de dissabte a primera hora del matí. Avui l'ambient assolellat guanyarà protagonisme en general, però hi haurà algunes bandes de núvols alts i prims que seran més abundants a partir de la tarda.

Per altra banda, igual com aquests últims dies, a partir del final del matí i sobretot durant la segona meitat del dia creixeran nuvolades en zones del Pirineu i del Prepirineu. També podrien formar-se alguns núvols menys desenvolupats en punts del prelitoral, però sense més conseqüències. Ara bé, les nuvolades del Pirineu i del Prepirineu sí que deixaran alguns ruixats i xàfecs, tot i que en general seran aïllats i de curta durada. Independentment, també podria arribar a caure alguna gotellada cap a les Terres de l'Ebre i Ponent entrat el vespre i al final del dia.

Les temperatures avui seran una mica més altes, sobretot a les comarques interiors, ja que a la costa el vent marítim ajudarà a mantenir a ratlla els termòmetres de la mateixa manera que ho va fer ahir dissabte, en què ben just es va passar dels 25 ºC. Les màximes més altes arribaran als 30 ºC al pla de Lleida o s'hi acostaran a la conca de Tremp.

Inicialment, dilluns els ruixats volien estendre's i afectar àmplies zones, però sembla que els models han fet un lleuger pas enrere. Serà una jornada amb més núvols, de cel variable, en què a partir del migdia descarregaran ruixats i xàfecs novament al Pirineu i al Prepirineu. No es descarta que també puguin afectar zones com la Catalunya Central o algun tram del prelitoral, però la probabilitat seria baixa. La temperatura mínima serà més alta, mentre que la màxima no presentarà grans canvis.

La resta de setmana no acabarà de fer net, amb risc de pluja cada dia en algun punt del territori. On s'espera que plogui dia sí dia també és al Pirineu i al Prepirineu, amb ruixats i algunes tempestes. Quant a la resta del territori, sembla que entre divendres i diumenge la pluja podria arribar a més indrets. Aquest augment de la inestabilitat el cap de setmana anirà acompanyat amb un descens de la temperatura.

Els termòmetres aniran pujant a partir de principis de la setmana vinent, amb un pic entre dijous i divendres, i després hi haurà un clar retrocés de l'ambient càlid, una retirada que acabarà imposant de cara a la setmana següent un ambient fresc més propi de la primavera que no pas d'inicis de juny.