La méteo en 1 minut: tempestes de tarda i ambient de primavera

Les temperatures normals per al maig continuaran els pròxims dies

El fred va marxant. Aquest matí la temperatura ha sigut força més alta que ahir a primera hora: en molts indrets aquest dimecres ha començat amb entre 2 i 4 graus més que dimarts. Al migdia l'ambient serà similar al d'ahir, en tot cas una mica menys càlid a la costa i al prelitoral centrals, on ahir la temperatura es va disparar especialment: els 25,6º d'ahir al Raval de Barcelona són la temperatura més alta de la primavera fins ara al centre de la ciutat.

Aquesta tarda hi haurà més nuvolades i més ruixats que ahir, especialment en àmbits com el Ripollès, la Garrotxa, el Berguedà i Osona, on es podran escapar xàfecs de poca estona que no seran gaire abundants. No és descartable que algun ruixat arribi cap a sectors prelitorals de la Selva, el Gironès o el Vallès. Al migdia també hi haurà intervals de núvols en moltes altres comarques de Girona i de Barcelona.

A mesura que avanci la setmana lectiva augmentaran les tempestes de tarda. Demà els xàfecs també se centraran en el Pirineu Oriental, el Prepirineu i la Catalunya Central, però començaran a afectar també punts de la serralada situats més a l'oest, en àmbits com el Pallars, la Ribagorça o el Solsonès.

Divendres serà el dia amb més tempestes de la setmana. La inestabilitat s'estendrà per molts punts de la Catalunya Central, del Pirineu i del Prepirineu, i fins i tot per algunes comarques de Ponent. Un cop formats els ruixats es desplaçaran cap a l'interior, la qual cosa fa pensar que deixaran bastant de banda la costa. El cap de setmana probablement seguirà una dinàmica de temps similar, amb molt de sol als matins i alguns ruixats i tempestes de tarda que difícilment seran extensos i que sobretot afectaran el Pirineu i el Prepirineu.

Els dies vinents no hi haurà canvis de masses d'aire, de manera que caldrà seguir esperant un ambient similar al d'avui. En tot cas, el fred de nit i a primera hora seguirà marxant, i les temperatures mínimes tendiran a pujar una mica més durant el cap de setmana. Ambient molt normal per ser a mitjans de maig.

Més continguts de