La méteo en 1 minut: setmana de sol tot i els xàfecs d'aquest dilluns

Els pròxims dies l'ambient serà més semblant al de diumenge que al d'aquest dilluns

Aquesta setmana començarà amb un panorama molt semblant al de dies anteriors: avui hi haurà molts núvols i, poc o molt, caldrà obrir el paraigua a la majoria de comarques. Els ruixats afectaran sobretot les comarques de l'oest i les centrals, però més puntualment també arribaran a la costa, sobretot entre mig matí i migdia. Alguns ruixats acumularan fins a 10 litres per metre quadrat al Pirineu i Prepirineu i en algunes comarques prelitorals del sud, però en general la pluja serà més aviat escassa.

Aquest matí l'ambient serà poc fred, però al migdia la temperatura quedarà més curta que ahir, amb màximes de 2 a 4 graus més baixes. Bona part de la setmana, però, l'ambient s'assemblarà més al d'ahir que no pas al d'avui. En general els pròxims dies el termòmetre s'enfilarà fins als 20ºC, però algunes màximes arribaran fins als 25ºC a Ponent i a les Terres de l'Ebre. Migdies càlids i nits poc fredes.

Durant bona part de la setmana el temps estarà marcat pel sol i per la poca presència de núvols. Entre dimecres i dijous probablement creixeran nuvolades de tarda al Pirineu, però fins i tot en punts de muntanya els ruixats seran només aïllats. No s'entreveu el pas de cap pertorbació activa com a mínim fins la setmana que ve, i, de fet, amb els mapes d'avui tampoc és probable que plogui per Sant Jordi, tot i que en aquest cas es tracta d'una previsió a set dies vista que encara és incerta.

També serà una setmana tranquil·la pel que fa al vent; dimecres bufarà una mica de gregal a la costa, però en general també en aquest aspecte el temps serà plàcid.

Més continguts de