L'onada de calor pot provocar fins a quatre dies amb màximes de més de 40 graus

Les temperatures més altes no arribaran fins a la segona part de la setmana

Escolta aquí la previsió del temps

Aquesta matinada la temperatura encara ha baixat fins als 14 graus en indrets com Vic, Girona i Olot, però les mínimes de més de 20 graus van augmentant. La més alta d'aquest dilluns han sigut els 22º del Raval de Barcelona.

Avui en general no farà més calor que ahir. L'entrada de vent humit frenarà el termòmetre a la costa, i fins i tot farà baixar la temperatura una mica en comarques més interiors. Al migdia el vent s'arribarà a deixar sentir amb cops de 30 o 40 km/h a prop del mar, sobretot a la costa central i a la Costa Daurada. En general les temperatures màximes no seran més altes que les d'ahir, i en alguns casos fins i tot baixaran un o dos graus. Demà farà més calor que avui, i dimecres més que demà.

Tot fa pensar que serà la segona part de la setmana el moment en què la calor més forta i insistent es farà protagonista. L'onada de calor que ens espera es farà sentir especialment entre dijous i diumenge. Alguns models de previsió fan pensar, per exemple, que podem tenir quatre dies consecutius amb temperatures de més de 40 graus a Lleida, un fet que no s'ha produït mai des que es recullen dades. Fins ara la ratxa més llarga de dies amb més de 40 graus a la capital del Segrià són 3, i es va produir durant la dura onada de calor del juliol del 2015. Durant les fortes calorades del 2003 no hi va haver ni un sol dia en què s'arribés a 40 graus.

A prop de mar la incomoditat serà especialment forta a la nit. De dijous a diumenge s'entreveu la possibilitat que la temperatura no baixi dels 25 graus de matinada, especialment al voltant de Barcelona, i les mínimes de més de 20 graus es produiran no només a prop de mar sinó també en comarques més interiors. Per ara l'únic avís per calor del Meteocat és per demà, i afecta tres comarques: la Noguera, el Pla d'Urgell i el Segrià.

Pel que fa a l'estat del cel, avui serà un dia més enterbolit que ahir, sobretot en comarques de la meitat oest de Catalunya, on els núvols alts i mitjans arribaran a tapar el cel en algun moment. En general la setmana serà de cel clar i sense canvis en el temps. No serà fins al cap de setmana que començaran a augmentar les possibilitats de tempestes de tarda al Pirineu.

Un factor a tenir en compte aquesta setmana seran les boires costaneres. Aquest matí un banc de núvols baixos i boira ja s'ha fet present a les Pitiüses, i el fet aquesta calorada forta arribi amb un mar més fred del que tocaria fa pensar que durant la setmana probablement apareixeran també a Catalunya alguns d'aquests bancs de boira que puntualment faran baixar la temperatura arran de mar.

Més continguts de