Méteo especial: nou pic de calor que es podria acabar amb tempestes

Dissabte la temperatura tornarà a superar els 40 graus en algunes comarques

Tarda d'aiguats localment forts i calamarsades en moltes comarques del Pirineu i en punts fins i tot de la Catalunya Central. D'entre les pluges més abundants fins a dos quarts de la cinc de la tarda en destaquen (en l/m2):

  • Sasseuva (cota 2.200), 42
  • Núria, 40
  • Olot (Masia Costa del Gegant), 33
  • Planoles, 26
  • Arties, 22
  • Les Planes d'Hostoles, 19
  • Molló, 16
  • Manlleu, 12

A Planoles la tempesta ha anat acompanyada de pedra petita per segon dia consecutiu. Fins al vespre els ruixats continuaran sent localment forts i acompanyats de calamarsa o pedra. El Meteocat té actiu un avís per pluja intensa que afecta 8 comarques, des de la Selva fins a l'Alt Urgell.

Demà entrarem en un altre període de calor extrema, que serà més curt que l'anterior. Aquest dijous les màximes ja fregaran els 40 graus a Ponent, i entre divendres i dissabte és probable que aquest valor se superi a la Depressió Central i en punts de les Terres de l'Ebre. La calorada aquesta vegada no serà tan forta ni durarà tant. Les temperatures i la sensació tèrmica més altes arribaran dissabte, en general. Després d'això, sembla que entrarem en una fase de temperatures més raonables que començarà dilluns. Res no fa pensar que l'estiu s'estronqui, però sí que la calor es normalitzarà, segurament, per un període més llarg.

Pel que fa a l'estat del cel, els dies vinents els ruixats de tarda aniran desapareixent al Pirineu. A partir de dissabte, les nuvolades de tarda tornaran a rebrotar, però el cap de setmana els ruixats i tronades de tarda que puguin aparèixer seran bastant aïllats.

Dilluns es dibuixa un canvi de temps més clar. El canvi de masses d'aire quedarà escenificat amb una tongada de tempestes que afectarà un bon grapat de comarques, però encara és aviat per precisar on seran més probables. Cap a la segona part de la setmana no es pot descartar que hi hagi una segona aparició del temps més variable i canviant, però no hi ha indicadors que haguem d'entrar en una situació més o menys continuada de temps mogut.

Més continguts de