Es prepara una tongada de pluges que podria durar més de tres dies

Els primers ruixats arribaran aquesta tarda, i podran anar acompanyats de fang

Escolta aquí la previsió del temps

De matinada el cel s'ha mantingut força ennuvolat arreu, i això ha afavorit que la temperatura hagi quedat semblant o una mica més alta que la d'ahir. De fet, no ha glaçat enlloc, tret dels cims més alts del Pirineu. En canvi, a Ponent i a l'interior de les Terres de l'Ebre, l'ambient ha estat una mica més fresc. La mínima ha estat de:

  • 6 ºC a Puigcerdà
  • 8ºC a Blancafort
  • 9 ºC a Gimenells
  • 10 ºC a Tremp
  • 11 ºC a Castelló d'Empúries
  • 11 ºC a Sabadell
  • 13 ºC a Mas de Barberans
  • 13 ºC al Prat de Llobregat

La pertorbació que al llarg d'aquesta setmana ha portat un temps molt insegur i canviant a bona part del centre i l'oest de la Península s'anirà desplaçant cap a l'est al llarg del cap de setmana fins a afectar-nos de ple. Aquest matí s'espera que es vagin intercalant les estones de sol amb els núvols i, a partir de migdia, les nuvolades es faran més gruixudes. Al llarg de la tarda hi haurà els primers xàfecs, que de moment seran dispersos, però podran aparèixer a qualsevol punt del territori. Aniran acompanyats de fang i fins i tot d'alguna tronada.

Avui la temperatura tocarà sostre. En conjunt, durant les hores centrals de la jornada s'arribarà a valors de 20 a 25 ºC a la plana de Vic, al pla de Bages, a la conca de Tremp i a Ponent, mentre que a la resta se situarà entre 17 i 22 ºC.

Els ruixats de distribució irregular s'aniran repetint al llarg de la nit, la matinada i durant bona part de demà, alhora que hi haurà algunes clarianes. Tot i això, a partir de migdia el cel quedarà molt ennuvolat a tot arreu i les pluges es començaran a fer més extenses i continuades, en un principi a les comarques de Girona i de Barcelona.

El temps rúfol i plujós s'escamparà pel conjunt del territori i serà el protagonista de dilluns i dimarts. Les quantitats de precipitació més importants s'esperen a les comarques del nord-est i a la resta del litoral i prelitoral on, durant tot l'episodi, es podrien acumular entre 50 i 100 l/m2 de manera força generalitzada.

Dimecres, la situació començarà a millorar. Les pluges aniran de baixa i s'obriran clarianes. A partir de dijous podríem entrar en una dinàmica de temps plenament primaveral, marcada per matins tranquils i força assolellats i tardes de nuvolades i ruixats a les comarques interiors.