Societat 26/03/2015

Metges de Catalunya guanya les eleccions sindicals a l'ICS

El sindicat mèdic obté 80 dels 392 delegats en joc i guanya els comicis per segona vegada consecutiva

Agències
2 min
TISORES CONTRA LES RETALLADES Delegats sindicals de Metges de Catalunya van protestar així contra la tisorada a la sanitat.

BarcelonaEl sindicat Metges de Catalunya (MC) ha guanyat per segona vegada consecutiva les eleccions sindicals que s'han celebrat aquest dimarts i dimecres als hospitals i ambulatoris de l'Institut Català de la Salut (ICS) de Catalunya. MC ha obtingut 80 delegats a les juntes de personal dels hospitals Vall d'Hebron, Bellvitge, Germans Trias i Pujol (Badalona), Viladecans, Joan XXIII (Tarragona), Verge de la Cinta (Tortosa), Arnau de Vilanova (Lleida) i Josep Trueta (Girona). També ha aconseguit representació en els nou àmbits d'atenció primària de l'ICS: Barcelona Ciutat, Metropolitana Nord, Metropolitana Sud, Catalunya Central, Girona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i l'Aran.

El sindicat de metges ha obtingut en total dos delegats més que CCOO, la segona força més votada, encara que la plantilla mèdica només representa el 25% del total del cens. En tercer lloc s'ha situat UGT amb 64 delegats, seguit pel sindicat d'infermeria SATSE (59 delegats), CATAC-CTS (55) i CGT (24).

El secretari general de MC, Francesc Duch, ha considerat que els resultats "avalen l'actuació de l'organització contra la política d'austeritat impulsada pel Govern i donen més força al col·lectiu per exigir la recuperació de les pèrdues retributives acumulades des de l'inici de les retallades". "La victòria del nostre sindicat també és una resposta clara al maltractament i acarnissament de l'ICS cap als facultatius", ha afegit Duch.

El secretari general del sindicat ha considerat que l'ICS "ja no té excuses per no constituir una taula de negociació mèdica, on els facultatius puguin acordar les seves condicions laborals i professionals".

El sindicat MC va concórrer a les eleccions sindicals amb una trentena de propostes electorals centrades a aconseguir un increment dels pressupostos per a la sanitat pública, millorar les condicions de treball dels professionals, recuperar la qualitat assistencial, defensar el rol professional del metge, aconseguir la participació del coneixement mèdic en els òrgans de gestió i fiscalitzar la nova organització territorial i de gestió.

Menor participació

La participació en les eleccions sindicals ha sigut d’un 45,09%, un 3,62% menys que el 2011, ha informat per la seva banda l'ICS. El nombre d’electors estava fixat en 37.570 persones, un 6,4% menys que quatre anys abans.

stats