Societat 19/06/2015

La brusca frenada d'un tren de Rodalies avariat provoca el fum que ha fet tancar la L1

Durant una hora i 30 minuts s'han tancat i desallotjat les estacions de Rocafort, Urgell, Universitat, Catalunya, Urquinaona i Arc del Triomf

Ara
1 min
Fum a la plaça Universitat de Barcelona / @emboirat

BarcelonaLa línia 1 del metro ha restablert el servei entre les estacions d'Espanya i Marina després que el fum que ha començat a sortir de la parada d'Universitat obligués a desallotjar sis estacions. Segons han explicat els bombers, un tren de Renfe hauria passat frenat per l'estació, i aquest podria haver estat l'origen del fum. A l'estació de plaça Universitat –i també a Cartalunya–, els trens de Rodalies van paral·lels a les vies del metro.

Fonts de Renfe han reconegut que han tingut un problema amb un tren avariat que ha recorregut uns metres amb la roda frenada, però han afirmat que ells no han hagut de tancar cap estació pel fum. Des de TMB, però, recorden que les dues vies van paral·leles i els corrents d'aire poden haver desplaçat el fum.

El servei ja està restablert, segons ha informat TMB. Els combois no paren, però, a Universitat.

Enviat a les 15:45 de divendres

El tall parcial ha començat a les 14.15 hores, i durant uns minuts la línia només ha funcionat entre Bellvitge i Espanya i entre Marina i Fondo. S'han desallotjat les estacions de Rocafort, Urgell, Universitat, Catalunya, Urquinaona i Arc del Triomf.

Des de les 14.25 hores els trens de la línia 2 de metro tampoc han parat a l'estació de la plaça Universitat a causa del dens fum.

Sis dotacions dels Bombers de Barcelona s'han traslladat a la plaça Universitat per apagar l'origen del fum a l'estació de metro.

stats