Societat 20/01/2015

Metròpolis Barcelona: una exposició per saber d'on ve, on és i cap a on va l'Àrea Metropolitana

La mostra, que s'inaugura el dijous 29 de gener al Museu del Disseny de Barcelona (DHUB), s'emmarca en el procés d'elaboració del Pla Director Urbanístic Metropolità (PDU)

Ara
1 min
Trànsit a la Ronda Litoral de Barcelona/Xavier Bertral

Barcelona"Aquesta és una exposició per saber d'on venim, on som i on anem". Així s'ha expressat aquest dimarts el gerent de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Ramon Torra, a la presentació de la mostra Metròpolis Barcelona, que s'inaugurarà el dijous 29 de gener al Museu del Disseny de Barcelona (DHUB). L'exposició, d'entrada gratuïta, s'emmarca en el procés d'elaboració del nou Pla Director Urbanístic Metropolità (PDU) -l'aprovació final del qual encara no té data- i parteix de dos objectius: radiografiar les transformacions que l'AMB ha registrat des de l'entrada en vigor del Pla General Metropolità, el 1976, i "construir una base per al debat públic i ciutadà".

El comissari de Metròpolis Barcelona, Joan Busquets, ha fet un petit resum de l'objectiu de la cinquantena de mapes i 18 maquetes que conformen l'exposició, separada en tres blocs: la relació de la Barcelona metropolitana amb el sistema europeu de ciutats tot analitzant l'evolució urbanística d'altres metròpolis com Boston, Singapur o San Francisco; la realitat i característiques de l'ÀMB -des d'estudis i valoracions sobre els espais verds fins a la distribució de l'activitat econòmica o els equipaments i la varietat de modalitats residencials-; i les oportunitats i els reptes que ha d'assolir el nou PDU. Pel que fa a aquest darrer punt, Busquets ha destacat la necessitat de "millorar els lligams entre zones verdes, així com el diàleg entre les 36 ciutats de l'AMB" i facilitar la mobilitat entre equipaments.

Torra ha deixat clar que l'exposició, juntament amb els 5 'workshops' especialitzats que ja han tingut lloc de la mà d'experts i representants dels municipis metropolitans, han de configurar el "llibre blanc" del futur PDU.

stats