Societat 20/11/2013

Albert Adrià guanya dues estrelles Michelin, una pel Tickets i una altra pel 41º

La guia Michelin d'enguany no ha donat les tres estrelles a cap restaurant català

Thais Gutiérrez
1 min
Albert Adrià, amb el seu germà Ferran, aquest dimecres després de saber que ha rebut dues estrelles / XAVIER BERTRAL

BarcelonaAlbert Adrià ha estat un dels homes de la nit. A la gala de presentació de la 'Guia Michelin' per a Espanya i Portugal, el xef català ha obtingut un doble reconeixement: ha rebut la primera estrella pel seu local Tickets i una altra pel restaurant 41º, tots dos al Paral·lel de Barcelona. La notícia s'ha sabut aquest dimecres a la gala que s'ha celebrat a Bilbao per presentar la nova edició de la mítica guia gastronòmica i Albert Adrià l'ha rebut al Tickets, mentre estava preparant el servei de la nit.

Un dels reconeixements més esperats, les tres estrelles, ha anat a parar finalment a Madrid, al restaurant Diverxo, de David Múñoz, un local trencador i creatiu. S'han quedat sense les tres estrelles l'Àbac, de Jordi Cruz, i el restaurant Ramon Freixa, d'aquest xef català instal·lat a Madrid.

Pel que fa als restaurants que aconsegueixen dues estrelles, tampoc hi ha hagut sort entre els catalans. Els guardonats només són dos, El Portal, a Ezcaray, a la Rioja, i el restaurant M.B., a Tenerife.

La gran presència de restaurants catalans es troba entre els que avui han obtingut la seva primera estrella. Hi ha hagut vint noves incorporacions a la guia i set són restaurants catalans. A part dels dos locals d'Albert Adrià hi ha el restaurant Les Moles, a Ulldecona; el Malena, a Lleida; L'Ò, al Mont Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages. A més, han recuperat l'estrella que van perdre amb el seu canvi de local el restaurant Gaig, de Carles Gaig, i l'Angle, de Jordi Cruz.

stats