Societat 12/09/2015

Mig miler de manifestants tallen la N-340 per exigir solucions als accidents

Reclamen un tram de l'autovia A7 a la zona o el desdoblament de la carretera

Acn
2 min
Una desena d'alcaldes del Baix Ebre encapçalant la manifestació per reclamar solucions per la N-340 / ACN

CamarlesMés de mig miler de persones s'han manifestat avui per la N-340, caminant-hi durant més d'un quilòmetre, reclamant la construcció d'un tram de l'autovia A-7 a les terres de l'Ebre o el desdoblament de la carretera. La manifestació l'han encapçalada una desena d'alcaldes, revoltats pels últims accidents en una via que és la més mortal de Catalunya.

Dilluns, acompanyats dels consellers de Territori i Interior, Sant Vila i Jordi Jané, els alcaldes es reuniran amb Foment a Madrid, amb l'amenaça de repetir les protestes si no arriben solucions. Els veïns tenen encara més pressa i han reclamat la gratuïtat de l'utopista AP-7 entre Ulldecona (Montsià) i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp).

Després dels dos últims accidents mortals, amb quatre víctimes, a la N-340, al Perelló, s'ha acabat la paciència amb la via que alguns ja anomenen com la "carretera de la mort". Les solucions són sobre la taula des de l'any 2000 però encallades i sense pressupost: el desdoblament de la carretera o la construcció del tram de l'autovia A7 entre el Perelló, al Baix Ebre, i la Jana, al Baix Maestrat.

El resultat de la reunió de dilluns es posarà en comú, dimecres, amb la resta d'alcaldes i representants de les administracions ebrenques i es decidirà si les protestes continuen o quines altres accions cal emprendre per fer reaccionar el govern espanyol. "Hi ha consens al territori per reclamar que el govern de l'Estat tingui d'una vegada per totes la sensibilitat de fer la nova A-7", ha dit el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès. "No entenem que al 2015 no tinguem encara pressupost per poder executar aquesta via necessària per al transport des del País Valencià fins a la frontera", ha insistit.

Els veïns tenen encara més pressa i han reclamat la gratuïtat "ja" de l'autopista AP-7 entre Ulldecona (Montsià) i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp). El president de la Federació de Veïns de Tortosa, Jordi Moreso, ha recordat la feina que fan des de fa mesos per reclamar solucions a la mortalitat de la N-340 i ha celebrat que "els polítics per fi s'hagin dignat ajudar-nos". "Demanem als polítics que no vinguin només avui a tallar la N-340, que no parin de fer força i treballar fins que no aconseguim el desdoblament de la carretera", ha dit Moreso.

La N-340, al pas per les Terres de l'Ebre, té un alt volum de circulació; hi passen més de 13.000 vehicles pesats cada dia. També és la principal via de circulació dels veïns de molts municipis del Baix Ebre que han de conviure amb milers de vehicles pesats.

stats