Societat 26/09/2012

2.500 persones es manifesten a prop del Congrés i demanen la llibertat dels detinguts

Els convocants del 25-S han tornat a cridar els ciutadans a protestar per les càrregues i detencions d'aquest dimarts. Unes 2.500 persones s'han concentrat i no s'han registrat incidents, tot i que la policia ha acabat desallotjant la manifestació amb càrregues

Efe
1 min
Manifestants asseguts sota la vigilància dels antidisturbis als voltants del Congrés, aquest dimecres al vespre / SERGIO PEREZ / REUTERS

Madrid2.500 persones, segons la Delegació del govern espanyol a Madrid, s'han congregat aquest dimecres al vespre a la plaça de Neptuno per segon dia consecutiu, convocades per la Coordinadora 25-S dins de la iniciativa 'Envolta el Congrés', i han tallat el trànsit. Durant la primera hora de concentració, que ha començat a les 20 hores, s'han anat unint persones a la convocatòria, davant les tanques de seguretat que la policia ha desplegat a l'entrada de la carrera de Sant Jerónimo per evitar l'accés al Congrés.

A les vuit del vespre els congregats han tallat el trànsit al passeig del Prado, esquivant el cordó de policies desplegats en aquesta via, encara que sense incidents. Alguns congregats romanen drets i d'altres asseguts, i la majoria crida consignes com "Que no, que no, que no ens representen", "Govern, dimissió", "El poble unit, mai serà vençut", "Rajoy, covard, el carrer està que crema" o "Detinguts, llibertat", en referència als 35 arrestats aquest dimarts. Igual que el dia abans, ha estat impossible per als concentrats apropar-se al Congrés, ja que un fort dispositiu policial el blindava.

La protesta s'ha desenvolupat pacíficament i no s'han registrat incidents, però als volts de les 23 hores els cossos policials han carregat per desallotjar la manifestació i s'han viscut corredisses.

stats