CONFLICTE A AENA
Societat 11/12/2010

50 milions d'euros: el preu d'un caos aeri

Els advocats dels 5.000 afectats coordinats en una plataforma demanaran 10.000 euros per a cada viatger perjudicat per la plantada dels tècnics aeris en ple pont de la Puríssima

Acn
1 min

BarcelonaLa Plataforma d'afectats pel caos aeroportuari que van causar la vaga dels controladors el cap de setmana passat ha revelat aquest dissabte l'estratègia jurídica que seguiran els advocats del despatx Cremades & Calvo-Sotelo, a qui han encomanat la defensa dels seus interessos.

Reclamaran presó per als controladors aeris i una indemnització a AENA i al ministeri de Foment de 10.000 euros per cada afectat, en concepte de danys morals. Més de 5.000 persones s'han dirigit a la plataforma d'afectats que ha promogut l'adopció de mesures col·lectives de reclamació judicial per danys i perjudicis que van haver de suportar més de 600.000 passatgers atrapats als aeroports de tot l'Estat espanyol. La factura total, per tant, seria de 50 milions d'euros en indemnitzacions.

L'equip d'advocats de la plataforma d'afectats ha anunciat que es personaran com a acusació particular si la Fiscalia General de l'Estat confirmi que inicia un procediment penal contra els controladors. Si no és així, valoraran presentar la seva pròpia querella.

stats